Garaipen berri bat kanpoan Castro Urdiales C.F.S. taldearen aurka 4-6

Jubenilen Ohorezko Mailak amaitu du lehenbiziko buelta, eta nota altuarekin gainera, nahiz eta kanpoan lau partida jokatu behar izan dituen eta etxean bi besterik ez. Bost garaipen eta porrota bakarra egin dute eta honek, sailkapenean lehenengo postura igo ditu Laskoraingo bizilagunekin puntuetan berdinduta.

Lauburu Mahalaren partida Castron beste lehenengo bueltako partidak bezala hasi zen, era kuriosoan; bigarren minutuan Zurik (partida bikaina jolastu zuen) 0-1ekoa egin zuen. Hau izango zen, guztira lau gol sartuta, bere arratsalde goleatzailearen hasiera; partidako jokalaria izan zen.

Hala ere, Kantabriakoek ez ziren kokildu ezustekoarekin eta berdinketaren bila gogor hasi ziren. Gureak defentsa pista erdian kokatuta, lehenbiziko minutuetan marka igotzera behartuta egon ziren, etxekoek erasoan zuten zirkulazio arina indargabetu nahian; aldi berean, ibartarrentzat aukerak errepikatzen ziren, gibeletik hainbat alditan Castrokoei irabaziz.

Hamabigarren minutuan etxekoen berdinketa iritsi zen, Ivanek alboko sake bat ederki amaitu zuenean. Lauburu Mahalak kontraeraso azkar batean Zurik sartutako gol batekin erantzun zuen, lehenbiziko zatia amaitzeko sei minutu falta zirela eta minutu eta erdi falta zela berriz, hirugarrena sartu zuen, etxekoen kontra batean Arrak baloia ostu, eta trantsizio bizkorrean lehen aldiz amaitutakoan egindako aldaratze bat jaso zuenean. Atsedenaldira markagailuan 1-3 ezarrita joan ziren.

Aldageletatik bueltan etxekoek biziago atera ziren, Peñak zaindutako atearen bila zuzen-zuzenean eta ausardiaz; ika-mika batean sartu ziren eta baloi-oste batekin, piparreroen presioa gaindituz, etxekoek 2-3koa egitea lortu zuten. Honek Peru Zaballaren markagailura emozioa ekarrarazi zuen.

Partida bere fase gogorrenean sartu zen orduan, bi taldeak baloia ongi presionatuz, batak besteari akatsak eraginez, bi ateetan aukerak sortuz etab. Afizionatuarentzat partida ikusgarria. Partida amaitzeko hamaika minutu falta zirela, banda luze baten ondoren, ibartarrak pibotari baloi bat bidali, Zurik jaso eta lehenbiziko golean bezala eta emaitza berberarekin, aurkariari aurre eginez, Villabonakoak bere laugarren gola sartu zuen, taldeari bi tantoen aldea emanez.

Laugarren golak Castro kolpatu zuen eta Lauburutarrak partidaren agintea hartu zuten; baloi bakoitza estu hartzen zuten eta presio horren ondorioz 2-5ekoa iritsi zen, zortzi minutu falta zirela amaierarako. Emaitza horrekin amaituko zela ematen zuen orduan baina Areto Futbolean beste hainbat alditan gertatu den bezala, erlaxatzea debekatua dago, hala eginez gero, oso garesti ordain daitekeelako.

Gureak atezainaren artean izandako gaizki-ulertu baten ondorioz, 3-5 eta 4-5ekoa gertatu ziren bi minutu eta zertxobait gehiagoko denbora eskasean. Eta oraindik bost minutu luze partida bukatzeko. Honekin etxekoek konfiantza berreskuratu zuten eta gurean berriz, zalantza asko sortu zituen, izan ere, ordu arte egindako lanak, lortutako aldeak, hegan egin zuela ikusten baitzuen; berriro hasieratik hastea tokatzen zen. Castrok bosten arteko erasoa egitea erabaki zuen minutu batzuen ostean, Lauburu Mahalak baloiaren presioa handituz joan zen, ordurarte faltarik gabe zegoela aprobetxatuz. Urduritasun handiko une batzuen ondoren, Arrak, gol izan zitezkeen bi erremateko jokaldi batean, bandatik eskuadrara egindako jaurtiketa bortitz batekin 4-6koa egin zuen. Minutua falta zen bukaerarako eta etxekoek atezain jokalariarekin saiatu ziren azken segundo-hamarrenera arte.

Talka ederra, bi kluben arteko hurrengo aurrez aurrekoetan partida bikainak jolastuko diren zantzua du; beste hiru alditan jokatu beharko dute elkarren aurka, kalendarioaren arabera bi itzuli oso jolastu beharko direlako.

PARTIDAREN FITXA TEKNIKOA
C.F.S. CASTRO URDIALES: Dario, Kevin, Pedro (1), Aritz, Sergio (1). Gonzalo, Alvaro, Mikel, Andoni, Alexis, Ivan (1) eta Aitorrek ere, jolastu zuten (1).
LAUBURU MAHALA: Peña, Zuri (4), Josu, Alex, Aierbe. Arra (1), Aitor, Huici, Colas (1), Eñaut, Pedro  eta Liherrek ere, jolastu zuten.

Nueva victoria fuera de casa por 4-6 frente al C.F.S. Castro urdiales

Acaba la primera vuelta en División de Honor Juvenil con una notable actuación de nuestros chavales, que a pesar de afrontar cuatro partidos fuera de casa y tan solo dos como locales, han conseguido cinco victorias y una única derrota que les aúpa al primer puesto de la clasificación, empatados a puntos con nuestros vecinos del Laskorain de Tolosa.

El partido del Lauburu Mahala en Castro arrancaba como todos los de la primera vuelta de forma curiosa, corría el minuto 2, cuando Zuri, que cuajó un brillante partido en la villa costera, hacía el 0-1 en lo que sería a la postre el inicio de su tarde goleadora con cuatro dianas, convirtiéndose en el jugador del partido.

Pero el histórico club Cántabro no se desconectó por este contratiempo y trabajaba con ahínco en busca del empate, los nuestros con una defensa en media pista en los minutos iniciales se veían obligados a subir la marca, para contrarrestar la fluida circulación de los locales en ataque, a su vez, las ocasiones se repetían para los piparreros ganando la espalda en múltiples ocasiones al conjunto Castreño.

En el minuto 12 llegaba el empate local, en un saque de banda con exquisita finalización de Ivan, pero la respuesta por parte del Lauburu Mahala llegaba con un nuevo gol de Zuri en un rápido contraataque a falta de 6 minutos, cerrando su cuenta de la primera mitad a falta de un minuto y medio para ir al descanso con 1-3 en el marcador, tras un robo de Arra en una contra local y rápida transición piparrera que recoge el rechace tras la primera finalización.

Tras el paso por vestuarios los locales salen más enchufados, buscando la portería defendida por Peña con determinación, el partido entra en una fase de toma y daca y tras un robo en una salida de presión piparrera los locales hacen el 2-3, volviendo de nuevo toda la emoción al marcador del Peru Zaballa.

El partido entró entonces en su fase más dura, los dos equipos presionando bien el balón, forzando múltiples errores, ocasiones en las dos porterías y un partido vistoso para el aficionado, quedaban 11 minutos cuando tras una banda larga los Ibartarras mete un balón al pívot, que recoge de nuevo Zuri y encara a su rival de manera muy similar al primer gol y con idéntico resultado, cuarto de la tarde para el de villabona y de nuevo la renta de dos goles para los visitantes.

El Castro sufre el golpe y los Lauburutarras recuperan el mando del partido, aprietan cada balón y fruto de esa presión llegó el 2-5 a falta de 8 minutos, un resultado que en ese momento daba la impresión de que podía dejar encarrilado el partido, pero como tantas otras veces en Fútbol sala no hay oportunidad de relajarse y si lo haces, normalmente pagas un alto precio.

Dos errores por falta de entendimiento con nuestro portero provocan el 3-5 y el 4-5 en poco más de dos minutos y con cinco todavía por terminar el partido, devolviendo a los locales toda la confianza y creando serias dudas en nuestro joven equipo, que veía como había volado la trabajada renta que tenían hasta ese momento, tocaba volver a empezar, Castro apostaba por el ataque de 5 tras unos minutos de tanteo, Lauburu Mahala elevaba la presión al balón aprovechando que no había cometido ninguna falta hasta ese momento y tras unos momentos de nerviosismo, llegaba el 4-6 por medio de Arra de un potentísimo disparo a la escuadra desde la banda, en una jugada con dos remates previos que podrían haber sido gol, restaba un minuto exacto para el final y los locales lo intentaron con portero jugador compitiendo hasta la última décima.

Bonito choque, que promete grandes partidos entre los dos clubes en próximos enfrentamientos, donde se verán las caras en tres ocasiones más por aquello de que se jugarán dos vueltas completas al calendario.

FICHA TÉCNICA DEL PARTIDO
C.F.S. CASTRO URDIALES: Dario, Kevin, Pedro (1), Aritz, Sergio (1). También jugaron:  Gonzalo, Alvaro, Mikel, Andoni, Alexis, Ivan (1) y Aitor (1).
LAUBURU MAHALA: Peña, Zuri (4), Josu, Alex, Aierbe. También jugaron: Arra (1), Aitor, Huici, Colas (1), Eñaut, Pedro  y Liher.

• 1-1 MIN 12 Ivan