Harmailetan ikusle mordoa jubenilen joaz txundituta

Aurreko astean, Errioxan jokatu zuten partida eta gero, Lauburu Mahala, Jubenilen Ohorezko Mailak amestutako hasieraz hitz egin genuen; Orain, denboraldiaren debutean, gazte oparoak, ligaren hasiera bikain horri jarraipena eman diotela esan daiteke, Belabietan aspaldi ikusi ez zen gol-festaren bidez. Gora Bilbao aurkaria, bi partidetatik bi irabazita zetorren Ibarrara, baina etxekoen joarekin etsi behar izan zuen; hamahiru gol izan ziren guztira, gure aldeko 12-1eko emaitzarekin amaitu zelarik partida.

Zuri-ri egindako penaltiak ireki zuen markagailua, hirugarren minutuan, eta Zuri berak jaurti zuen. Lehenengo tantoarekin bisitariak blokeatuta geratu ziren eta ondorengo lau minutuetan etxeko taldeak 4-0eko emaitza lortzen zuela ikusi behar izan zuten. Golegileak: Josu, Aierbe eta Zuri, azken honek bere bigarren gola sartu zuelarik.

Handik aurrera, partida parekatua joan zen, bisitariak erreakzionatu zuen eta hainbat aukera sortu zituen, gure gazteek defentsa egokitzen eta partidaren kontrola berreskuratze lanetan nahikoa sufritu zutelarik. Minutu horietan, Odei-n lana azpimarratzekoa izan zen, geldiketa garrantzitsuak egin baitzituen, penalti bikoitza eta guzti. Ekaitza pasa zen eta azken minutura sartzerakoan Aierbek 5-0ekoa egin zuen. Ondoren atsedenaldia etorri zen.

Emaitza bikaina lortu zen lehendabiziko zatian, baina aurreko asteko partidarekin zerikusirik ez. Gora Bilbaok merituak egin zituen markagailutik hurbilago egoteko eta kirol honetan, hogei minutuak denetarako denbora ematen dute, nahiz eta abantailarekin jokatu.

Bigarren zatia parekatua hasi zen, bi ateetan aukerak sortuz eta bi atezainen lan ona azpimarratuz, baina 28. minutuan partida erabakita geratu zen; bisitarientzat zoritxarreko minutua izan zen, minutu bakarrean 3 gol jasan behar baizituzten. Hirutik bi Aierbek sartu zituen, bi hauekin arratsaldeko golegilea bilakatuz, guztira lau sartu baizituen. Markagailua 8-0ra igo zen eta oraindik 12 minutuko partida geratzen zen. Bizkaitarrentzat oso luze joan ziren 12 minutuak izan ziren.

Arrak partida bikaina jolastu zuen. 31 eta 35 minutuetan gol bana sartu zituen, eta bi minutu beranduago, bisitariek ohorezko gola sartu zuten, Mounirrek egindako kontraeraso batean. Jokalari honen abiadura eta baloiaren erabilera azpimarratzekoak izan ziren.

Gorako jokalariei, hala ere, denbora gutxi iraun zien pozak, izan ere, jarraian Colasek 11-1 egin zuen, bere kontuan bigarrena, eta minutu bat eskas falta zela, Aitorrek, 12-1, azken emaitzarekin itxi zuen markagailua. Etxeko taldearen poza eta gure gazteak egindako esfortzua eta joko ona eskertuz, harmailetatik eskainitako omenaldi beroa etorri zen gero. Poza hori aste guztian zehar kudeatu beharko dugu, Zierbenara bidaiatzeko datorren asteburuan.

PARTIDAREN XEHETASUNAK

LAUBURU MAHALA: Odei, Zuri (2), Aitor (1), Josu (1), Arra (2). Liher, Aierbe (4), Alex, Malkorra, Huici eta Colas-ek ere, (2) jolastu zuten.

GORA BILBAO: Ander, Alvaro, Asier, Mounir (1), Unai Gonzalez. Eder, Unai Garcia , Arkaitz, Unai La cruz, Brian, Ibon eta Anderrek ere, jolastu zuten.

EPAILEAK

• JUAN CARLOS ASENJO (Gipuzkoako Komitea)
  • JAVIER FLORES  (Gipuzkoako Komitea)

KRONOMETRATZAILEA

• VERONICA DOSANTOS (Gipuzkoako Komitea)

dhj-2j1Numeroso público en las gradas se frotaba los ojos con la pegada del DHJ

Si la semana pasada, hablábamos de un inicio soñado del División de Honor Juvenil del Lauburu Mahala en tierras Riojanas, ahora, en el debut esta temporada en Belabieta de las jóvenes promesas piparreras, daban continuidad al buen inicio liguero con una goleada que hacía tiempo no se vivía en las gradas del templo Ibartarra, nada menos que trece goles se pudieron ver en la tarde del sábado, con un resultado de 12-1 para los nuestros ante un Gora que se presentaba en Belabieta con dos victorias, por otros tantos partidos jugados, pero que tuvo que resignarse ante la pegada local.

Un penalti en el minuto 3 de partido sobre Zuri abría el marcador, con lanzamiento de este mismo, a partir de ahí los visitantes se bloquean y en 4 minutos, veían como el equipo local se ponía 4-0 con goles de Josu, Aierbe y Zuri, que hacía el segundo de su cuenta particular.

El partido entonces entra en una fase de igualdad, con reacción visitante al duro golpe recibido, disponiendo de varias ocasiones para acortar distancias y donde nuestras jóvenes promesas sufrieron para ajustar la defensa y recuperar el control del partido, minutos en los que Odei se encargó de mantener vivo a su equipo, con importantes paradas incluyendo entre ellas un doble penalti, sacudida la tormenta y a punto de entrar en el último minuto, Aierbe hacia el 5-0 con el que se iba al descanso.

Buen resultado para ir a la caseta, pero un partido diferente al de la semana pasada, el Gora había hecho méritos para estar más cerca en el marcador y en este deporte veinte minutos dan para todo, a pesar de la ventaja.

La segunda parte arrancó igualada, ocasiones en las dos porterías y bien ambos porteros, pero el minuto 28 marcó el devenir final del partido, minuto horrible para los visitantes que encajaron 3 goles seguidos, 2 de ellos de Aierbe que con los dos de la primera parte se convertía en el  goleador de la tarde, subiendo un 8-0 al marcador con 12 minutos por disputarse, que acabarían haciéndose muy largos para el equipo de la capital vizcaína.

Arra, que cuajó un brillante partido, hacia un doblete de forma consecutiva en el 31 y el 35, para que dos minutos más tarde, los visitantes marcaran el gol del honor en un preciso contraataque por medio de Mounir, jugador visitante que destacó por su velocidad y manejo de balón.

Poco duró la alegría de ese momento a los jugadores del Gora, ya que acto seguido Colas subía el 11-1, segundo de su cuenta particular y a falta de un minuto, Aitor, cerraba el marcador con el 12-1 final, euforia local y cerrado homenaje de la grada agradeciendo el esfuerzo y buen juego ofrecido por los nuestros, euforia que habrá que gestionar a lo largo de la semana para viajar a Zierbena.

LAUBURU MAHALA: Odei, Zuri (2), Aitor (1), Josu (1), Arra (2). También jugaron: Liher, Aierbe (4), Alex, Malkorra, Huici y Colas (2).

GORA BILBAO: Ander, Alvaro, Asier, Mounir (1), Unai Gonzalez. También jugaron: Eder, Unai Garcia , Arkaitz, Unai La cruz, Brian, Ibon, Ander.