Etxetik kanpo eta erritmo biziko partida batean lortutako beste garaipen bat 1-8

Lauburu K.E. Ibarra klubeko kanterako altxorrak, hirugarren garaipena jarraian egin zuen aurkariaren etxean; liga hasiera honetan imajina ezin zitekeen emaitza izugarriarekin, gainera.

Emaitza hauek egiazkoak badira ere, piparreroen taldeak eta bere gorputz teknikoak badaki, hau hasiera besterik ez dela, eta denboraldian zehar ezusteko handiak jasotzeko prest egon behar duela; txapelketa aurrera doan heinean, doitzen eta errendimendua hobetzen joango diren taldeak izango dituzte aurrean. Bitartean, bizilaguna dugun Laskorain taldea ere, taularen goiko postuei begira dago, soinu handirik gabe baina eraginkor, tolosar blokeari dagokion moduan.

Zierbenan jokatutako partida erritmo biziarekin planteatu zen, bai erasoan eta baita defentsan ere, berrogei minutuetan zehar aurkaria higatzea bilatuz. Etxekoen errotazio sakona eta orekatua ahuldade gisa hartu zuten bisitariek; hala ere, erritmoa defentsan bakarrik gailendu zen, izan ere, Juananen mutilak, erasoan, ez baitzuten zirkulazioa eta trantsizioa arintzea lortu.

Hala eta guztiz, Zurik, baloi-oste on batekin eta talde guztia presioa eginez, markagailua ireki zuen bi minutura, eta Colasek 0-2 eta 0-3 egin zituen, lehenengoa estrategiaz bandatik eta bigarrena, erasoan, ezkerrarekin jaurtiketa bortitz bat eginez galipoen ateetara.

Orduan bertakoen erreakzioa heldu zen, Michaelek tartea murriztu zuen zatia amaitzeko zazpi minutu falta zirela, baina Zierbenari, ia jarraian ateratako bi txartel horiek egoera okerragoan utzi zuen taldea bi minutuz; Colasek penalti bikoitzean sartutakoa eta Liherrek, kontraeraso batean, amaitutako jokaldi batekin egindakoarekin, lehenbiziko zatia 1-5eko abantailarekin bukatzea lortu zuten ibartarrek.

Bigarren zatian Zierbenak partidari ongi eutsi zion, emaitzak hori ez badu erakusten ere. Lau minutura Colasek bere laugarren eta azken gola sartu zuen, poker bat eginez saio bikain batean; Malkorrak 1-7ra igo zuen markagailua, etxeko defentsari korner batean egindako tantoarekin eta Arrak, kontraeraso batean, hiru minutu faltan, azken gola sartu zuen.

Aurkariak ez zuen etsi partida guztian, atezain jokalariarekin ere, saiatu zen 6 minutu falta zirela, baina azken bi minutuetan bi txartel horik eragindako kanporatzeak, emaitza finkatzea ekarri zuen. Etxeko taldeak bukaera arte borrokatu zuen, gutxiagotasuna era ordenatuan eta diziplinarekin defenditu zuelarik.

PARTIDAREN XEHETASUNAK
ZIERBENA C.D.F: Marcos, Sergio, Daniel, Michael (1), Jorge. Asier, Iñigo , Xabier ETA Alvaro ere jokatu zuten.
LAUBURU MAHALA: Odei, Zuri (1), Arra (1), Huici, Colas (4). Liher (1), Alex, Malkorra (1) Josu, Aitor, Eñaut  eta Gurru ere jokatu zuten.

KRONOMETRATZAILEA

• FRANCISCO JAVIER GARCIA (Bizkaiko Komitea)

Lauburu Aldaz Klinikak denboraldiko lehenengo garaipena lortu zuen Iurre Taberna-Tolargi taldearen aurka jokatutako derbyan, 4-1 emaitzarekin. Txubelen jokalariak, beraz,  lasaitasunez hartuko dituzte ondorengo partidak.
Klubeko gainontzeko mailetako emaitzak, hauexek:

• Gipuzkoako Senior Ligako 1. Maila: Lauburu Klinika Aldaz 4 – Iurre Taberna -Tolargi 1
  • Kadete Maila (lagunartekoa): Lauburu K.E. 6 – Goierri K.E. 2

dhj3j7

Un alto ritmo de partido permite cosechar una nueva victoria a domicilio por 1-8

La joya más mimada de la cantera del Lauburu K.E. Ibarra firma su tercera victoria consecutiva, segunda a domicilio, con unos números que asustan en un arranque liguero que no era fácil imaginar.

Si bien, aún siendo reales estos resultados, el equipo piparrero arropado por su cuerpo técnico es muy consciente de que esto no ha hecho más que empezar, y la temporada tiene que dar muchas sorpresas todavía, donde habrá equipos que se irán ajustando a lo largo del campeonato y mejorando su rendimiento según avance la liga, mientras que otros como nuestros vecinos de Laskorain ya apuntan también su mirada hacia la zona alta de la tabla, sin tanto ruido pero con la eficacia que caracteriza al bloque Tolosarra.

El partido en Zierbena se planteó con un alto ritmo tanto en ataque como en defensa, buscando un desgaste a lo largo de los cuarenta minutos en el rival, ya que la profundidad y equilibrio de la rotación local se interpretó como una debilidad por parte del banquillo visitante, pero el ritmo solo se consiguió imponer en defensa, ya que en ataque la circulación y transiciones de los entrenados por Juanan no alcanzaban la fluidez deseada.

Aun así, Zuri volvía a abrir la lata a los dos minutos con un buen robo en presión de todo el equipo, Colas marcaba el 0-2 y el 0-3, el primero de estrategia en una banda media y el segundo en ataque posicional de potente zurdazo a la escuadra de la portería galipa.

Llegaba entonces la reacción de equipo costero, Michael acortaba distancias a falta de 7 minutos, pero dos tarjetas amarillas casi consecutivas dejaban a Zierbena en inferioridad durante dos minutos, un doble penalti que anotaba Colas junto con un contraataque que remataba Liher cerraban la primera parte con clara ventaja por 1-5 para los Ibartarras.

En la segunda mitad Zierbena se agarró bien al partido a pesar del resultado, a los cuatro minutos Colas hacia el cuarto y último de su cuenta particular, firmando un póker con una brillante actuación, Malkorra subía el 1-7 al electrónico ganando muy bien la espalda en un córner a la defensa local y Arra cerraba el marcador en otro contraataque a falta de tres minutos.

El rival no tiró la toalla en ningún momento del partido, lo intentó con portero jugador a falta de 6 minutos, pero otra expulsión por doble amarilla a falta de 2:01 condenaba cualquier reacción por parte de los locales, que a pesar del resultado defendieron con orden y disciplina la inferioridad hasta el pitido final.

DETALLES DEL PARTIDO
ZIERBENA C.D.F: Marcos, Sergio, Daniel, Michael (1), Jorge. También jugaron:  Asier, Iñigo , Xabier, Alvaro.
LAUBURU MAHALA: Odei, Zuri (1), Arra (1), Huici, Colas (4). También jugaron: Liher (1), Alex, Malkorra (1) Josu, Aitor, Eñaut  y Gurru.
GOLES

ARBITROS

• GAIZKA ARES (Comité Vizcaíno)
  • OSCAR ARROYO (Comité Vizcaíno)

CRONOMETRADOR

• FRANCISCO JAVIER GARCIA (Comité Vizcaíno)

El Lauburu Aldaz Klinika cosechó su primera victoria de la temporada al imponerse en el derby local al Iurre Taberna-Tolargi por un claro 4- 1 que dará moral a los morados. Esta victoria dará tranquilidad a los de Txubel para afrontar los siguientes encuentros.
Los resultados del resto de las categoría del club fueron los siguientes:

• Liga Guipuzcoana Senior 1ª División: Lauburu Klinika Aldaz 4 – Iurre Taberna -Tolargi 1
  • Categoría Cadete ( amistoso ): Lauburu K.E. 6 – Goierri K.E. 2