Futsaleko partida bikainaz gozatzeko aukera izan zen atzokoan, Pinseque-ko Udal pabilioian. Bi taldeak eraginkorrak izan ziren jokoan eta erasoek, defentsa gain hartuz, bi atezainen lan onari bide eman zien.

Lauburuk, adoretsu, lantaldera etorritako berrien errotazioarekin gozatuz. Erasozko joko arin batekin hasi zuen partida, aurkariaren defentsara burutsu zuzenduta. Honela, lehendabiziko minutuetan ibartar taldeak hainbat gol-aukera sortu zituen, baina Guillermok, atezain aurkariak, lan bikaina egin zuen. Talde bisitaria kantxan ongi egokituta zegoen momentuan iritsi zen 1-0ekoa, Cristianek zuzendutako eta amaitutako bakarkako jokaldi bikain baten bidez.

Tanto hau kolpe galanta izan zen gure mutilentzat eta errekuperatzerako minutu batzuk pasa behar izan zuten. Une horretan nabarmendu zen Joseba Balerdi, markagailua alda zezaketen ekintza batzuk burutuz. Pixkanaka, taldea berrosatzen joan zen eta lehendabiziko zatia, aurkariaren area une oro zapalduz gol-aukera batzuk sortzea lortu zutelarik amaitu zen. Beraz, atsedenaldia 1-0ekoarekin iritsi zen, eta Lauburuk zeozer gehiago merezi behar zuen sentsazioarekin.

Bigarren zatia dinamika berarekin hasi zen; Lauburu joko arin batekin jokatzen, gol-aukera batzuk sortuz. Pinseque aldiz, bere bakarkako kalitateaz baliatzen zen bisitarien defentsa estu hartzeko eta berdinketa gertu zegoela uste zenean, Cristianek gauzatu zuen 2-0eko emaitza iritsi zen ibartarren arean izandako jokaldi korapilatsu baten bidez. Bigarren kolpe hau barneratzeko denborarik izan gabe hirugarren gola etorri zen. Trantsizio azkar batean, bi aragoiar jokalari Josebaren aurrean abantailarekin kokatu ziren; hau gainditu ostean, Aitzol agertu zen, gol-lerro berberean, gola ekiditeko asmoz baina zoritxarrez, Beny-k baloia barrua sartu eta elektronikoak 3-0ekoa markatu zuen.

Hogeita seigarren minutua zen eta partida aldapa gora zihoan ibartar taldearentzat. Hala ere, behera etorri beharrean, bien arteko aldea txikitzeko egin ahalak egin zituzten eta borrokan jarraitu zuten. Saria Andonirekin iritsi zen, bertako arean izandako hainbat alderatzeetan izandako jokaldi bat errematatu zuenean. Hogeita zortzigarren minutua zen eta itxaropena berriro piztu zen ibartarren tropan. Itxaropena tanto berri batek berretsi zuen, Ioritzen jokaldi bikain eta burutsu bat amaitzean etorritakoa, non baloia Guillermo atezainaren gainetik bota zuen. Bederatzi minutu faltan, partida erabaki gabe zegoen.

Ondoren, aurrez aurrekoa beste fase batetan sartu zen: aukerak bi areatan sortzen zireneko fase batean. Garbienak Pinseque-renak izan ziren eta Josebaren figura, meritu handiko beste bi interbentzioetan agertzea eragin zuen.

Lau minutu falta zirela, Lauburuk atezain-jokalariaren aldeko apustua egin zuen eta nahiko arin jokatu zuten. Hala ere, sortutako aukerak amaitu gabe geratzen ziren eta minutu baten faltan, Lauburuk oker egindako pase baten ondorioz, Unai Garciak bide garbia ikusi eta baloia bere areatik botata bisitarien ateetan sartzea lortu zuen.

Partida bisitarien aldeko bi gol-aukera garbiak izan ondoren amaitu zuen baina topaketa osoan gertatutakoaren antzera, Guillermorekin topo egin zuten biak. Honelako kantxa batean, oker egindakoak ordaindu egin behar izaten dira, hutsegite guztiak zigortzen dituen kalitatea baitu etxeko taldeak. Hala eta guztiz ere, hazitzen doan talde batek eginiko esfortzuari behar den bezalako balioa ematea merezi du, ez dago zalantzarik: joko eta lan maila honekin, ibartarrek egindako apustu adoretsuak emaitzekin saritua izango da.
160917-pinsequeBuen partido de fútsal el que pudo disfrutarse en la tarde de ayer en el Pabellón Municipal de Pinseque. Ambos equipos desarrollaron con efectividad su idea de juego y los ataques brillaron por encima de las defensas, propiciando una gran actuación de ambos porteros.

Un valiente Lauburu K.E., con varias incorporaciones en sus filas gozando de peso en las rotaciones, comenzó el partido desarrollando un fluido juego de ataque, leyendo de manera inteligente la defensa rival. Esto hizo que en esos primeros minutos el equipo ibartarra gozara de varias ocasiones, ante las que el joven guardameta local Guillermo se mostró especialmente acertado. Cuando el equipo visitante mejor plantado estaba en la cancha, llegó el 1-0 fruto de una brillante jugada individual conducida y finalizada por Christian.

Este hecho supuso un golpe anímico para los nuestros, del cual tardaron unos minutos en recuperarse. En ese momento emergió la figura de Joseba Balerdi, solventando con acierto varias acciones que podrían haber propiciado que la brecha en el marcador aumentase. Poco a poco, el equipo se fue rehaciendo y finalizó la primera mitad pisando el área rival con asiduidad y disfrutando de varias ocasiones de peligro. Así las cosas, se llegó al descanso con el 1-0 en el marcador y con la sensación que el Lauburu K.E. había sido merecedor de un premio mayor.

La segunda parte comenzó con la misma dinámica; el Lauburu jugando de manera fluida y generando ocasiones de gol, mientras que el Pinseque hacía valer su calidad individual para poner en aprietos a la defensa visitante. Cuando parecía que el empate estaba más cerca que el 2-0, éste llego fruto de una jugada embarullada en el área ibartarra, que Christian se encargó de materializar en gol. Sin casi tiempo para digerir el golpe, en una rápida transición en la que dos jugadores aragoneses se plantaron en ventaja ante Joseba, y tras haber sido superado éste, apareció Aitzol para evitar el tanto local sobre la misma línea de gol. Con tan mala fortuna que el esférico quedo franco para que Beny subiese el 3-0 al electrónico.

Corría el minuto 26 y el partido se ponía francamente cuesta arriba para el joven equipo ibartarra. Sin embargo, lejos de venirse abajo, continuaron peleando para reducir diferencias en el marcador. Hecho que se produjo cuando Andoni remacho en boca de gol una jugada con varios rechaces en el área local. Minuto 28 y la esperanza cundía nuevamente en la tropa ibartarra. Esta fe se vio refrendada con un nuevo tanto, obra de Ioritz tras una brillante y sutil finalización, picando el esférico por encima de Guillermo. Quedaban 9 minutos y el partido estaba abierto.

El choque entró por aquel entonces en una fase en la que las ocasiones en ambas áreas se sucedían. Las más claras correspondieron al Pinseque, lo que provocó que la figura de Joseba volviese aparecer en dos intervenciones de auténtico mérito.

A falta de 4 minutos, el Lauburu pasó a jugar con portero-jugador, ejecutando éste de manera bastante fluida. Sin embargo las ocasiones no terminaban por materializarse y, a falta de 1 minuto, un error en el pase del Lauburu provocó que el balón le quedase franco a Unai García, que consiguió introducir el esférico en la portería ibartarra lanzando desde su propia área.

El partido finalizó con dos claras ocasiones favorables al equipo visitante, que una vez más se toparon con Guillermo, fiel reflejo de la tónica general que definió el choque. En una cancha como ésta, los errores se pagan ya que el equipo local atesora una calidad que penaliza sobremanera cualquier desacierto. No obstante, merece la pena valorar en su justa medida el gran esfuerzo realizado por un grupo en notable crecimiento. No cabe duda de que con este nivel de juego y trabajo, los resultados pronto premiaran la valiente apuesta Ibartarra.