Taldean bajak izan arren, galipoek partida serioa egin zuten

Lauburu Mahala, Jubenilen Ohorezko Maila eta Zierbena, bizkaitar taldearen artean egindako partida ez zen oso parekatua izan. Piparreroek deialdi osoa aurkeztu bazuten (10 jokalari gehi bi atezain), Arkaitz Sisniega, Txubasek gidatutakoek pistako sei jokalari gehi bi atezainekin egin behar izan zieten aurre partidari; jokalari falta, hala ere, ez zen partida serio eta ordenatua ez aurkezteko aitzakia izan. Hutsean mantendu zuten beren atea lehenbiziko zatiaren azken minutura arte, aldageletako bidea hartu aurretik Arrak, bi gol jarraian egin zituen arte.

Lehenengo zatian piparreroek ez zuten aurkariaren defentsa ordenatua erasotzen asmatzen eta bitartean, hauek, baloia ostea lortzen zuten kontraerasoan ateratzeko. Hala ere, Eñauten atea kikiltzea lortu ezinik geratzen ziren, honek lan bikaina egin baitzuen.

Bigarren zatian, bi minutuetara beste gola iritsi zen, urrutiko falta batean Arrak desbideratu eta bisitariaren atezaina ustekabean harrapatuz 3-0ekoa egin zutenean. Honek, Txubasen mutilei, erreakziorako aukera asko zaildu zien, baina hala eta guztiz ere, partidari aurre egiten jarraitu zuten eta defentsan lerroak igotzen zituzten; etxekoen minuturik onenak iritsi ziren orduan, espazioak ongi interpretatuz eta aurkariaren atera askotan iritsiz.

Hogeita zazpigarren minutuan, Liherrek zuzen kudeatutako kontraeraso batean, Aitorri pasa eta honek 4-0ekoa egin zuen; Hiru minutu beranduago Alexek berriro markatu zuen. Emaitza gehiago gizentzeko haina aukera izan zituzten, eta ez bazen tartea handiagotzea lortu, bisitarien atezainak eta defentsak egindako lanagatik izan zen.

Juananen mutilak partidaz gozatzen ari ziren une horretan, denboraldian zehar minutu gehien pilatuta dituzten jokalariek bigarren plano batera pasa ziren, ezohikoenak protagonismoa bereganatzen zutelarik. Zierbena berriz, kokildu ordez, atezain jokalariarekin eraso zuen eta piparreroek defentsa lan egokia egin zuten markagailua igotzeko aukeraren zain. Azken segundora arte ez zen mogitu ordea.

Okertutako falta bat eta denbora-markagailua zeron zegoela lortu zuten galipoek ohorezko gola: baloiak langan jo, norabidea aldatu eta atean sartu zen, bozina jotzen zuen bitartean. Sari justua bisitarientzat; aurretik markatzea merezi zuten, baina egunez egun hazten doan Eñaut batekin egin zuten topo eta ezin izan zuten; denboraldi guztian partida oso bat jokatzen duen lehenbiziko aldia izan zen eta nota onarekin itxi zuen, etxekoentzat berri ezin hobea delarik.

PARTIDAREN XEHETASUNAK
LAUBURU MAHALA: Eñaut, Zuri, Malkorra, Josu, Arra (3). Liher, Aitor (1), Alex (1), Gurru, Huici y Colasek ere, jolastu zuten.
ZIERBENA C.D.F.: Alvaro, Marcos, Xabier, Sergio, Jorge. Ismael y Asierrek ere, jolastu zuten. (1)

EPAILEAK

• XABIER HUARTE BERRA (Gipuzkoako Komitea)
  • MIKEL LÓPEZ LOS SANTOS   (Gipuzkoako Komitea)

KRONOMETRATZAILEA

• DANIEL DOS ANJOS (Gipuzkoako Komitea)

dhj9j1

Los galipos hicieron un serio partido a pesar de las bajas

Desnivelado encuentro en División de Honor Juvenil entre el Lauburu Mahala y el Zierbena Vizcaíno, mientras los piparreros presentaban una convocatoria completa, 10 jugadores de pista más dos porteros, los entrenados por Arkaitz Sisniega (Txubas) afrontaba el partido con 6 jugadores de pista más dos porteros, a pesar de la falta de efectivos, esto no influyó para presentar un partido serio y ordenado, manteniendo su portería a cero hasta el último minuto  de la primera parte, cuando Arra, hacía dos goles consecutivos poco antes de coger camino a vestuarios los dos equipos.

En la primera mitad los piparreros no daban con la tecla para atacar la ordenada defensa de los Vizcaínos, mientras estos si conseguían robar varios balones para salir al contraataque, no pudiendo intimidar la portería defendida por Eñaut que cuajó un brillante partido.

En la segunda mitad, un gol a los dos minutos de juego en una falta lejana que desvía Arra provocando el despiste del portero visitante, subía el 3-0 al marcador poniendo muy cuesta arriba la reacción de los entrenados por Txubas, que a pesar de ello, no perdía la cara al partido y subía líneas en defensa, llegando entonces los mejores minutos locales, interpretando bien los espacios y llegando a la portería rival en multitud de ocasiones.

En el minuto 27, un contraataque perfectamente gestionado por Liher, asistía a Aitor que se encontraba con el gol y marcaba el 4-0, para que tres minutos más tarde, Alex, marcase de nuevo en una avalancha de ocasiones que pudieron provocar un marcador más abultado, de no ser por la buena actuación del portero visitante y la actitud defensiva de sus compañeros.

Los entrenados por Juanan disfrutaban en este momento del partido, los jugadores que acumulan más minutos a lo largo de la temporada pasaban a un segundo plano, mientras que los menos habituales cogían todo el protagonismo, Zierbena, más allá de tirar la toalla atacaba con portero jugador y los Piparreros defendían con orden esperando su oportunidad para ampliar el marcador, que no se movería hasta el último segundo de partido.

Una falta escorada con el marcador a cero permitiría a los galipos hacer el gol del honor, tras golpear el balón en la barrera desviando su trayectoria para que se colase en la portería mientras sonaba la bocina, justo premio para los visitantes que ya habían merecido marcar con anterioridad, pero que se encontraron con un Eñaut inspirado, creciendo día a día y que cerraba su primer partido completo de la temporada con muy buena nota, una fenomenal noticia para el vestuario local.

LAUBURU MAHALA: Eñaut, Zuri, Malkora, Josu, Arra (3). También jugaron: Liher, Aitor (1), Alex (1), Gurru, Huici y Colas.
ZIERBENA C.D.F.: Alvaro, Marcos, Xabier, Sergio, Jorge. También jugaron: Ismael y Asier (1).