Larunbatean Zubirira joan ginen bigarren itzuliko hirugarren jardunaldia jokatzera. Aurrean, jaitsiera postuetatik aldentzeko 3 puntu behar zituen CD Ibararte talde indartsua. Horren aurrean, buru-belarri aritu beharra zegoen, Belabietako azken talkak sortutako sentsazio txar horiek alde batera uzteko.

Horrela, Jorgek, Chukyk, Iliasek, Bolik eta Oscarrek osatu zuten hasierako boskotea. Lehen minutuetan ezin izan genuen erasorako aukerarik ikusi eta, defentsan, pista erdian itxarotea erabaki genuen gehienbat. Etxekoei dagokienez, kanpoko jaurtiketa indartsuekin hurbiltzen hasi ziren. Jorgeren funtsezko zenbait esku-hartzeek dena abisu batean geratzea eragiten zuten.

Ondoren, Iliasek area ertzean egindako falta arriskutsu batek eta onartu ezin dugun baloi galera batek markagailua estreinatu zezaketen etxekoen alde, baina atsedenaldira 0-0ekoarekin joan ginen.

Aldageletatik itzuli ondoren, Jorge, Oscar, Chuky, Eric eta Bolirekin hasi ginen. Berriz ere pista erdiko defentsa baten aldeko apustua egiten genuen. Une egokian egindako lapurreta batek 3×2 bat ekarri zuen, baina ezin izan genuen gauzatu. Bigarren erdiko ekuatorean, baloiak barrura sartu nahi izan gabe jarraitzen zuen.

Azken txistua entzuteko 5 minutura, bi taldeak 3 faltarekin jarri ziren. Lehen zatian pare bat besterik ez genuen ikusi, eta horrek erakusten zuen intentsitatea apur bat igo genuela behintzat. Aurrerago, Eric eta Chukyren beste kontraeraso bat kanpora egindako jaurtiketa batekin amaitzen zen. Gure aldetik ikusi ahal izan genuen aukera bakanetakoa izan zen.

Bi minutu besterik geratzen ez zirenean, Zubirikoek hainbat ekintza arriskutsurekin jarraitzen zuten abisatzen. Hala ere, Jorgek berriro salbatu gintuen eta talde osoak eustea lortu zuen. Orduantxe, ekintza horietako batean eta 1:53 falta zela, Ibarartek akats bat aprobetxatu zuen arratsaldeko lehena ezker hegaletik markatzeko, gure area barruan (1-0).

Horrela, Jotak hutsartea eskatzen zuen eta atezain jokalariarekin ateratzen ginen, gutxienez norgehiagoka berdintzea lortzeko asmoz. Bigarren zutoinetik izan genuen, baina, gehiagorako astirik gabe, amaiera iritsi zen eta puntu oso baliotsuek egin ziguten ihes berriro.

Porrota gorabehera, gure entrenatzaileak positibotzat jo zuen norgehiagoka, taldeak irauli egin zuelako joan den asteburuan erakutsitako joko-maila, eta atzo, agian, justuena berdinketa izango zela adierazi zuen. Hori alde batera utzita, ez dago zalantzarik lanean jarraitu behar dela helburuak lortzeko, batez ere erasoari dagokionez. Aukera gehiago sortu behar ditugu, askoz gehiago. Goazen horren bila!