Jubenilen Ohorezko Mailak egutegiak aginduta, atsedenaldiaz gozatu zuen asteburu honetan. Aurreko jardunaldiko emaitzen ostean Txubelen mutilak bigarren postuan daude, lehenengotik, Cerverano, bi puntura. Gazteei beste bost jardunaldi geratzen zaizkie aurretik liderraren etxean partida bat jokatzeko. Ikusteko dago noren alde egingo duen balantzak. Hurrengo partida Zierbenan izango da.

Senior filialak ostiralean 3-1 galdu zuen Lasarten Ventanas Isu Lehioak taldearen aurka eta ondorioz, lehenengo itzulian sailkapeneko lehen postuan ibili ondoren, ibartarrak bosgarreneraino jaitsi dira.

Kadeteak banako emaitzarekin amaitu zuten Goierri K.E. taldearen aurka Ibarrako Belabieta kiroldegian. Bigarren minutuan, Goierri K.E. markagailuan aurreratu zen atezainaren okerreko sake baten ondorioz eta horrek norgehiagoka zaildu zuen. Lehenengo zatian bisitariak gogor babestu zuten beren atea baina 14. minutuan Ikerrek gola sartu eta berdinketa lortu zuen ibartar taldeak. Berdinketaren ondoren eta lehenengo zatiaren amaiera arte, bi taldeek berdintsu jokatu zuten, gol-aukera handirik sortu gabe. Bigarren zatian biak izan zituzten aukera garbiak baina markagailua ez zen gehiago mugitu eta partidua banako emaitzarekin amaitu zen.

Lauburu Berastegi, nesken kategoriak, 4-3ko garaipen bikaina lortu zuen Idiazabal K.E. taldearen aurka, lehenengo postutik 3 puntura jarri dituelarik. Neskek kategorian liderra dena makurrarazi ostean titulua lortzeko lehian murgildu dira berriro. Partida zirraragarria hasieratik bukaeraraino. Atsedenaldira etxekoak 2-0 irabazten ari zirela iritsi ziren baina bigarren zatian idiazabalgo neskek beren lidergoa erakutsi zuten eta partidari itzuli bat emanez 2-3ko emaitza lortu zuten. Baina zirrarak ez zuen atsedenik hartu eta Ikerren neskak partidaren azkeneko uneetan berriro aurreratu eta 4-3 ahaztezin bat etxeratu zuten. Uzturpe Lauburu, infantilen partida, eguraldi txarragatik, atzeratu beharra izan zen.

cadete-2

El División de Honor Juvenil Mahala Lauburu descansó este pasado fin de semana por motivo de calendario. Tras los resultados de la pasada jornada, los de Txubel siguen en el segundo puesto, a dos del primer clasificado, Cerverano. A los chavales les quedan por delante cinco jornadas, y un partido en casa del líder que puede que decante la balanza a favor de uno u otro equipo. El próximo choque será en Zierbena.

El conjunto filial sénior, cayó derrotado el pasado viernes en Lasarte frente al Ventanas Isu Lehioak por 3 goles a 1, los piparreros caen hasta la quinta plaza después de haber liderado la clasificación durante casi toda la primera vuelta.

Los chavales del cadete empataron 1-1 el sábado ante Goierri K.E. en el polideportivo Belabieta de Ibarra. El choque se ponía cuesta arriba en el minuto 2, Goierri K.E. se adelantaba en el marcador tras aprovecharse de un error en el saque de portería de los ibartarras. Aunque la primera mitad transcurría con una buena defensa de los visitantes, en el minuto 14, Lauburu conseguía empatar el partido por mediación de Iker. A partir del empate, el encuentro entraba en una fase de igualdad en el que a los dos equipos les costaba generar ocasiones claras, así transcurrieron los minutos finales de la primera parte. En la segunda mitad ambos equipos dispusieron de varias situaciones claras para marcar, pero el marcador no volvería a moverse llegando al final con el 1-1.

Lauburu Berastegi, de categoría femenina, lograba una brillante victoria por 4 goles a 3 frente a Idiazabal K.E. que les coloca a tan solo 3 puntos del liderato. Las chicas doblegaron al líder de la categoría y se enganchan de lleno a la pelea por el título en un partido vibrante desde el principio hasta el final. Mientras que las locales llegaban al descanso con una ventaja de 2-0, dando una gran imagen y pudiendo hacerse con una renta mayor, las de idiazábal volvían de los vestuarios demostrando el por qué de su liderato, y en menos de cinco minutos daban la vuelta al marcador adelantándose con un preocupante 2-3. Pero las grandes emociones no se habían terminado en Belabieta, las entrenadas por Iker adelantaban sus líneas y en el sprint final del partido volvían a dar la vuelta al marcador para llevarse una victoria por 4-3 de las que cuesta olvidar. El partido del infantil Uzturpe Lauburu quedó aplazado por motivos del temporal.