Atsedenaldira 2-0eko abantailarekin joan ostean, Lauburu K.E. Ibarrak ezin izan zion emaitzari eutsi eta Santurtzi F.S. taldearen aurka 2-3 galdu zuen.

Begi bistakoa zen piparreroentzat partida zaila izango zela, Arros, Cristian, David, Garmen, Joseba eta Iraitzen bajak taldea oso lermatua utzi dute Santurtziren aurkako derbi hau jokatzeko. Mikelek jubeniletako lau jokalari igo behar izan ditu konbokatuen zerrenda osatu ahal izateko.

Partiduaren lehenengo zatian taldea oso bizi aritu zen, partidua menderatuz eta markagailua estreinatzeko hainbat gol-aukera sortuz. Aldi berean, bizkaitarrak ere, arriskuak sortuz ibili ziren defentsan berreskuratutako baloiekin kontrakolpe azkarrak eginez. Hamaikagarren minutuan etxekoen lehenengo tantoa iritsi zen, Unaik trantsizio azkar bat sortu, Andoniri pasa eta honek, Aitzoli eskura utziz gol egin zezan. 1-0ekoa zen.

Partida zirraragarria ordura artekoa, bi taldeentzat gol-aukera ugariz betea, baina hala ere, hamalaugarren minutuan berriro etxekoek markatu zuten. Agusek bandatik jaso eta landutako jokaldi bikain baten ostean 2-0ekoa ezarri zuen markagailuan. Emaitza honekin atsedenaldira iritsi ziren.

Bigarren zatia Unai gabe hasi zen, ezker hankako soleo muskuloan mina jarri eta partidatik kanpo geratu behar izan zuelako.

Bigarren zati luzea aurreikusten zen eta halaxe izan zen. Bisitariak partiduan murgilduta atera ziren eta ibartarrei etxean tantoa egitea lortu zuten. Minutuan aurrera ziharduten, etxekoek gogor babesten zuten atea baina nekea ere nabaritzen hasia zen eta pixkanaka minutuak luze eta pisu egin zitzaizkien ibartarrei.

Amaierarako 7 minutu falta zirela, Santurtzik atezain-jokalaria atera zuen, honek beren partidaren kontrola areagotu zuelarik. 35garren minutuan 2-1ekoa egin zuten eta minutu bat beranduago Markelek binako emaitza egitea lortu zuen.

Lau minutu faltan Mikelek atezain jokalaria ateratzea erabaki zuen, partidua erritmo bizian zijoan eta markagailuan edozein aurreratu zitekeen.

1:30 falta zela, Goñi kanporatua izan zen Aitzoli atzetik egindako sarrera batengatik, etxekoek, beraz, partidaren bukaeraraino kopuru aldetik abantaila izan zuten baina ez zuten aprobetxatzen jakin izan, eta erasoan galdutako baloi baten ostean Santurtziren kontrakolpe azkar batek 2-3koa ezarri zuen markagailuan.

Azpimarratzekoa da Josu Conde Muñoaren debuta, 17 urteko jubenilak konpromezu zail batean maila ematen jakin izan baitzuen.

PARTIDUKO XEHETASUNAK

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Aitzol (1), Unai, Agus (1), Andoni. Xabi, Ioritz, Loitzun, Txipi eta Conde-k ere jokatu zuten.

SANTURTZI: Mário, Jorge, Oliver (1), Goñi (1), Markel V. José Mari, Francisco, Borja, Markel R (1), Jorge eta Igor-ek ere jokatu zuten.

TXARTEL HORIAK: Aitzol (Lauburu) – Markel R, Jorge (Santurtzi).

IMG_1383

Lauburu K.E. Ibarra cae derrotado frente a Santurtzi F.S. por 2-3 en un partido que no pudo amarrar a pesar de irse con ventaja de 2-0 al descanso.

Ya desde el principio se antojaba un choque muy complicado para los piparreros, las bajas de Arros, Cristian, David, Garmen, Joseba e Iraitz, dejaban al equipo muy mermado para disputar este derbi vasco ante Santurtzi. Así, Mikel tuvo que dar entrada hasta cuatro jugadores del equipo juvenil para poder completar la lista de convocados.

En la primera fase del partido se vio a un Lauburu muy enchufado, dominando y creando claras situaciones para abrir el marcador, aunque los vizcaínos también llevaban peligro, ya que generaban rápidos contragolpes tras recuperaciones en defensa. En el minuto 11 los locales estrenaban el electrónico, Unai creaba una rápida transición, en la que pasaba para Andoni, y éste la dejaba en bandeja para que la empujara Aitzol. Era el 1-0.

El partido estaba siendo vibrante y lleno de ocasiones para ambas escuadras. Fueron nuevamente los locales los que volvieron a marcar en el minuto 14. Agus recibía en banda tras una buena jugada elaborada, y el juvenil, colocaba el balón en la escuadra para poner el 2-0 en el luminoso. Resultado con el que se llegaba al descanso.

La segunda mitad comenzaba con la ausencia de Unai, que se quedaba fuera del choque tras sentir unas molestias en el sóleo de su pierna izquierda.

Se auguraba una larga segunda mitad, y así fue. Los visitantes salieron volcados y consiguieron meter a los ibartarras en su cancha. Los minutos pasaban y los locales defendían el 2-0 con uñas y dientes, pero el desgaste estaba siendo muy grande y los minutos comenzaron a pesar en las piernas de los jugadores.

A falta de 7 para el final, Santurtzi decidía apostar por portero – jugador. El dominio visitante se acentuaba más si cabe, y en el minuto 35 marcaban el 2-1, y un minuto más tarde Markel ponía las tablas.

Faltaban 4 para el final y era Mikel quien se la jugaba con el cinco para cuatro, el partido estaba teniendo un ritmo trepidante, parecía que cualquiera podía adelantarse en el marcador.

A falta de 1:30 para el final, Goñi era expulsado después de una entrada por detrás a Aitzol, los locales se quedaban en superioridad hasta el final del partido, pero no supieron aprovecharse, ya que tras una pérdida de balón en ataque, Santurtzi lanzaba un rápido contragolpe que servía para poner el definitivo 2-3.

Cabe destacar el debut de Josu Conde Muñoa, jugador juvenil de 17 años que supo estar a la altura en un difícil compromiso.

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Aitzol (1), Unai, Agus (1), Andoni. También jugaron: Xabi, Ioritz, Loitzun, Txipi, Conde.

SANTURTZI: Mário, Jorge, Oliver (1), Goñi (1), Markel V. También jugaron:José Mari, Francisco, Borja, Markel R (1), Jorge, Igor.

TARJETAS AMARILLAS: Aitzol (Lauburu) – Markel R, Jorge (Santurtzi).

TARJETAS ROJAS: Goñi (Santurtzi).