Larunbatean jokatu genuen etxeko lehen partida. Ilusio handiarekin sentitu ginen berriro ere zaleekin elkartzeko, eta, gainera, Pasaian aurreko astean lortutako berdinketaren ondoren, Belabietan lehen 3 puntuak lortzen saiatzeak zirraragarria bihurtzen zuen erronka.

Horrela, aurkariaren kalitateaz jabetuta, intentsitate handiz ekin genion partidari, eta bizkaitarrek arazorik gabe moldatu ziren gure erritmora. Ildo horretan, parekotasunak markatu zituen minutuak, eta, nahiz eta area barrutik aukera oso argia eta polita izan, eta nahiz eta pilota ondo mugitu, ezin izan genituen jokaldiak burutu arrazoi argiengatik: bisitarien defentsa topera zegoen, eta are gehiago atezaina, baloi bat bata bestearen atzetik urruntzen ari baitzen.

Horrela, minutuek aurrera egin ahala, markagailua estreinatzeko irrikak bosgarren falta egitea eragin zuen. Beraz, lasaitu egin behar izan genuen penalti bikoitzak saihesteko. Hala ere, lehen zatia amaitzeko minutu luzeak geratzen zirela kontuan hartuta, iritsi egin zen saihestu nahi genuen hori. Gure mesederako, Zierbenakoek ez zioten egoerari etekinik atera, eta horrela, aldaketa nabarmenik gabe, eta ahal genuen moduan eutsita, 0-0ekoarekin joan ginen atsedenaldira.

Aldageletatik itzuli ondoren, 30 segundo besterik ez zituen behar izan Urik, gure fitxaketa berrietako batek, arratsaldeko lehena sartzeko (1-0); kalitate handiko gola, harmaila osoa altxa zuena. Horren aurrean, Zierbenak erreakzionatu egin zuen eta, 5. minutuan, berdinketa jarri zuen (1-1) jokalari guztiei ezustean harrapatu zien kanpo-jaurtiketa batekin. Minutu bat geroago, aurkariak berriro sartu zuen baloia ate barrura, eta urduritasuna areagotu egin zen. Galtzea ez zen aukera bat eta, horren isla, atezain jokalariaren alde egin zuen apustu Jotak. Dena eman beharra zegoen, eta amaierarako 3:50en faltan, Urrik ekarri zuen berriz ere poztasuna. Horri esker, behin betiko 2-2a islatu zen emaitzan. Halaber, jaurtiketa garbi batekin, garaipena etxean gelditzeko aukera izan genuen azken hasperenean, baina bikain aritu zen beste behin atezain bizkaitarra.

Markagailua errepikatu, eta puntu bat gehiago igo dugu sailkapenera. Xehetasunak fintzen jarraitzea tokatzen da, puntu hori 3 biribil bat bihur dadin. Lor dezakegu! GOAZEN LAUBURU!!!!