Larunbatean gure taldea Errioxara joaten zen, Quel herrira, Ligako hamargarren jardunaldia jokatzera. Jotaren arabera, helburu nagusia “norabide onarekin jarraitzea” zen. Hortik aurrera, emaitzak bakarrik etorriko ziren.

Aurkariaren pabiloira mentalizatzeko eta norgehiagoka garrantzitsuari begira berotzeko adina denborarekin iristen ginen. Moreek lehiatzeko eta puntuak lortzen jarraitzeko gogoa dute, eta asteburuko giroak pentsamolde positibo hori eskatzen zuen.

Marcos, Ekain, Boli, Chuky eta Oscarrekin hasi genuen partida. Lehenengo hurbilketak gureak izan ziren, baina Quel berehala hasi zen arriskua sortzen. Jabetza mantentzen genuen eta aukerak sortzen genituen, kanpoko jaurtiketekin amaituz, baina baloia ez zen sartzen.

Defentsan, Quel zain zegoen pista erdian. Ibartarrek, aldiz, hasieratik eusten zioten presioari. Bosgarren minutua iritsita, etxekoek ere presioa egitea erabakitzen zuten eta behin baino gehiagotan lapurtzen zuten.

2 minutu geroago, atsedenaldirako 13 minutu falta zirenean, Adilek pilota hartu eta Christiani eman zion, honek arratsaldeko lehen gola sartzeko aurkariaren area barrutik (0-1). Beti bezala, ezinbestekoa zen aurretik jartzea. Segundo batzuk geroago, etxeko atezaina ez zen baloi zatitu batera iristen eta gureek beste gol bat sartzeko aprobetxatzen zuten, oraingoan, Boliren eskutik (0-2).

Horren aurrean, etxeko taldeak hutsartea eskatu zuen eta, berrabiaraztean, Marcosek bat baino gehiago salbatu zuen. Quel, iritsi, iristen zen, baina ez zuen amaitzea lortzen. Ibartarrak ere mehatxuka ari ziren etengabe.

Lehen zatiko aukerarik argienetako bat Chukyk izan zuen, pase txar batean lapurtu eta atezainari bakarrik aurre egin ondoren. Hala ere, esferikoa kanpora zihoan. Ia hurrengo jokaldian, Ekain izan zen gola egiteko zorian egon zena, kolonbiarraren angelu beretik.

Minutu eskas falta zen atsedenaldira iristeko, eta etxekoek arnasa hartu zuten korner jaurtiketa baten bitartez markagailuan hurbilduz (1-2). Beste aldaketa gutxirekin, atsedenaldia iragartzen zuen txistua entzuten genuen.

Aldageletatik itzuli ondoren, hasierako bostekoa Oscar, Chuky, Ekain, Boli eta Jorgek osatu zuten. Asko nabaritu zen intentsitatearen gorakada. Markagailura hurbiltzeak Errioxakoak sartu zituen neurketan. Gure taldeak ere hasieratik sortu zituen akzio bikain asko eta Chukyren kontraeraso azkar bat, Boli area barruan sartuta zegoela, defentsaren urruntzearekin amaitzen zen.

4.minutua iritsita, Bolik bere bigarren gola sartu zuen, hirugarrena taldearentzat, korner jaurtiketa batean jaso ondoren (1-3). Beharrezkoa zen gol hura, topaketari aurre egiten jarraitzeko.

Distantziak handitu arren, kontzentratuta jarraitzea eta dena ematea funtsezkoa zen, eta Jotak zuzentzen zituenak defentsan lan gogorra mantendu zuten, ustekaberik gerta ez zedin.

Azken 10 minutuen atarian, Quelen jokalarietako batek kartulina gorria ikusi zuen bigarren txartel horia jaso ondoren. Nagusitasunaz baliatu beharra zegoen.

Gola sartzeko zorian egon ginen Adilek bigarren zutoinean jaso zuenean, baina jaurtiketa gora zihoan. Faltei dagokienez, gure bosgarrena 7:16ren faltan iritsi zen eta, minutu bat geroago, Quelek bere bigarrena sartu zuen (2-3). Berriro arriskua.

Intentsitatearen eta urduritasunaren ondorioz, eurek ere bosgarren falta egin zuten, baina hori egiteak ez zien eragotzi 4:32ren faltan norgehiagoka berdintzea (3-3). Hortik aurrera, minutuak penalti bikoitzek markatu zituzten. Lehena, gureen alde. Christianek jaurtitzen zuen eta barrura (4-3). Ondoren, 10 segundora eta 5eko jokoa aukeratuz, errioxarrek berdinketa ipini zuten beste behin (4-4).

Berdinketarekin, inork ez zuen erritmoa jaitsi eta beste penalti bikoitz bat iritsi zen gure alde. Christianek berriro bota zuen, konfiantzaz barrura sartzeko (5-4). Tentsioa nabaria zen eta, 20 segundora, beste penalti bikoitz bat, orain, etxeko taldearen alde. Prestatu eta indarrez jaurti zuen etxeko jokalariak, baina Jorgek gelditu egin zuen baloia, horma bat balitz bezala. Orduan ikusi zuen aurkariak nola egiten zioten ihes etxeko puntuek.

Oso garaipen garrantzitsua lortu du gure taldeak jardunaldi luzeetan 3 puntu lortu gabe egon ostean. Horrek, sailkapenean koskak igotzeko ez ezik, asteari eta aurretik datorren guztiari aurre egiteko energia-plusa ere badakar.