Ligako titulua lortzeko lehian hautagai gogorra izango dela erakutsi duen Castro-Urdiales taldearen aurka galdu zuten Kantabrian nazional mailako Jubenilek beren estrenaldian.

Gogor hasi ziren etxekoak, lehenengo minutuetatik erasoan. Txubelen mutilak Castroren erasoak ahuldu nahian ibili ziren baina 9. minutuan 1-0ekoa etorri zen Cesarrek amaitutako kontraerasoaren ondorioz, eta bi minutu geroago Raulek 2-0ekoa egin zuen ongi landutako jokaldi batekin.

Ibartarrek joku eta konzentraziorik gabeko minutu txar batzuk egin zituzten eta aurkariak egoera horretaz baliatu ziren, izan ere, Andoni bitarteko zela, korner baten bidez 3-0ekoa egin zuten. Minutu bat beranduago Urtzik bien arteko aldea txikitu zuen, Txubelen mutilak berriro jokuan sarraraziz, baina bi minutu beranduago, eta Lauburuk defentsan egindako oker bat medio berriro Raulek tantoa egin zuen, markagailua 4-1ean ezarriz.

Lehen zatia amaitzeko minutu bakarra falta zelarik, ibartarrek gidatutako kontraeraso batekin Urtzik 4-2koa egin zuen eta emaitza horrekin lehenengo 20 minutuen bukaerara iritsi ziren.

Bigarren zatian Lauburu indartsuago atera zen, aurkaria arean estutuaz eta aukera garbietan huts egiten. 27. minutuan iritsi zen saria eta berriro Urtzik egin zuen gola, Peñaren pase baten bidez. 4-3a zen.

Lauburu Mahalak estutzen jarraitzen zuen eta golerako aukerak garbiak izanda ere, ez ziren sarera iristen; talde ibartarraren unerik onenak izan ziren. 33. minutuan Castrokoek, kontraeraso batekin, 5-3 jarri zuten markagailua.

Indar galera eta higadura nabarmenak ziren eta bi taldeak makal jokatzen ari ziren, orduan Txubelek atezain-jokalaria atera zuen baina etxekoek ez zuen aukerarik txikiena ere eskaini eta partidua 5-3 amaitu zen.

Bestalde, Laubururen talde filialak pasa den ostiralean Lasarteko Ventanas ISU taldeari 4-3 irabazi zion. Berrogei minutuz jokua menperatuz, kontrolpean eduki eta markagailua (Ekain, Xuar eta Borjaren bi golekin) 4-1 ezarri ostean, etxekoak lasaitzen joan ziren eta konzentrazioa galtzen, partidua 4-3ko emaitzarekin ozta-ozta amaituz.

Kadeteak 4-1 galdu zuten larunbatean Urretxun Goierri K.E. taldearen aurka. Etxekoek lehenengo zatia menperatu zuten, atsedenaldira 2-0ko emaitzarekin iritsi zirelarik. Bigarren zatian taldea hobetuz joan zen, eta golerako aukera garbiak ere sortu zituzten baina ezin izan zuten aukera horietaz baliatu eta Goierrik K.E. partidaren jabe egin zen azken emaitzarekin.

Lauburu K.E. Ibarra – Berastegi nesken taldeak Intxaurrondoko Mons kiroldegian 5-2 galdu zuen Inter – Altzakoren aurka, eta Uzturpe Lauburu K.E. infantilen taldeak ere, Belabietan 2-8 galdu zuen  Erainen aurka.

013-2

Primera derrota del Juvenil Nacional en su debut en tierras Cántabras frente a Castro-Urdiales, conjunto que demostró ser un serio candidato para luchar por el título de liga.

Empezaron muy fuertes los locales, avisando en los primeros minutos en más de una ocasión, los chicos de Txubel intentaban contrarrestar los ataques de Castro, pero en el minuto 9 el conjunto local ponía el 1-0 en el electrónico en una contra bien finalizada por Cesar, 2 minutos después Raúl ponía el 2-0 en una jugada bien elaborada.

El conjunto Ibartarra entró en unos minutos muy malos de juego y concentración, y eso fue aprovechado por los locales para poner el 3-0 por mediación de Andoni tras un saque de esquina. Un minuto después, Urtzi acortaba distancias. Esto hacía meterse a los de Txubel de nuevo en el partido, pero dos minutos más tarde  tras un fallo en defensa de Lauburu, otra vez Raúl ponía el 4-1.

A falta de 1 minuto para la conclusión de la primera mitad, otra vez Urtzi hacía el 4-2 en una buena contra llevada por los ibartarras, resultado con el que se llegaba al término de los primeros 20 minutos.

La segunda parte empezó con un Lauburu más entonado, apretando al rival en su área y fallando ocasiones clarísimas. En el minuto 27 de encuentro llegaba el premio del gol, su autor nuevamente Urtzi, tras un gran pase de Peña. Era el 4-3.

Lauburu Mahala apretaba y las ocasiones de gol eran muy claras, pero no llegaban al fondo de la red, eran los mejores momentos del conjunto Ibartarra, pero una nueva contra de los castreños ponía el 5-3 en el minuto 33.

Las fuerzas y el desgaste pasaban factura y los dos conjuntos dormían el encuentro, entonces Txubel puso el Portero-Jugador en marcha, pero el conjunto local no daba opciones y el partido terminaba con el 5-3.

Por otro lado, el conjunto filial de Lauburu vencía el pasado viernes por 4-3 a Ventanas ISU de Lasarte. Después de dominar y controlar el juego durante cuarenta minutos y adelantarse 4-1 en el marcador, con goles de Ekain, Xuar y dos golazos de Borja, los locales fueron relajándose y perdiendo la concentración, para finalizar el partido con un ajustado 4-3.

Los cadetes cayeron derrotados por 4-1 el sábado en Urretxu ante Goierri K.E. Los locales dominaron claramente la primera mitad, llegando al tiempo de descanso con un 2-0 en contra para los de Mikel Raposo. En la segunda mitad el equipo mejoraba llegando a generar claras situaciones de gol, pero no fueron aprovechadas y Goierri K.E. terminaba llevándose el encuentro por 4-1.

El conjunto femenino Lauburu K.E. Ibarra Berastegi caía derrotado en el polideportivo Mons de Intxaurrondo por 5-2 frente a Inter – Altzako, mientras que los infantiles Uzturpe Lauburu K.E. salieron derrotados de Belabieta por 2-8 ante Erain.