Ibartarrak ligako gaur egungo txapeldunaren kantxan 3-5 irabazi zuten partida paregabea egin ondoren. Diestroren mutilak bigarren zati bikain batekin hiru puntuak bereganatu zituzten Colo Coloren etxean.

Lehenengo 50 segunduetarako markagailua ibartarren alde ipini zen, Unaik baloia eskuratu eta behetik aurkariaren sareeraino indartsu jaurti zuenean. II. multzo honetako jokalekurik zailenetako bat izateko, hasiera ezin hobea.

Hala ere, bertakoak aurreratzea lortzen zuten piparreroei presioa handia sartuz, eta 3. minutuan Muniesak berdinketa lortu zuen bisitariek inozoki galdutako baloi bat eskuratu zuenean.

Partida berdinketan zegoen eta bisitariak estu hartuta, Josebaren atera arrisku handiarekin iristen zen bertako taldea eta 5. minutuan Colok aurretik jartzea lortu zuen azkenean, baloia berreskuratu eta kontraeraso baten ondoren.

Ondorengo minutuak bi taldeen arteko lehian oinarritu ziren, bietako edozeinek markatu zezakelarik, baina atsedenaldia 2-1ekoarekin iritsi zen.

Bigarren zatia, lehenengoa bukatu bezala hasi zen. Ibarrakoak ongi jokatzen ari ziren nahiz eta emaitzan ez zen isladatzen. Bigarren zatiko 2. minutuan berriro Unaik lortu zuen berdinketa, jokaldi estrategiko bat jaurtiketa indartsu batekin amaituz.

Berdinketaren ondoren bisitariak hazten joan ziren, nahiz eta aragoiarrak baloia gidatu, ibartarrak oso defentsa ona egiten zuten eta transizio azkarren bidez arrisku handiko jokaldiak sortzen zituzten aurkariaren atean.

11. minutuan Ioritzek baloia bandan jaso eta eskuadratik izugarrizko gola sartu zuen markagailua 2-3an ezarriaz. Orduan bertakoak indar handiagoarekin hasi ziren baina piparreroek defensa paregabea egin zuten eta Endikak bertakoen aukera asko hondatu zituen.

Colo taldea ibartarren atean zentraturik zegoela, ibartarren kontraeraso batean Cristianek baloia jaso eta Unairi 2-4koa egiten lagundu zion.

Emaitza ezin hobea Laubururentzat, gainera, Unaik, Xabiri egindako penalti bat medio, markagailua 2-5ean jartzea lortu zuen, bere laugarren gola izan zelarik. Bigarren zatiko 36. minutua zen.

Handik aurrera Colok atezain-jokalariaren apostua egin zuen eta partidua amaitzeko minutu eskas falta zelarik etxekoek lortu zuten beren hirugarren tantoa. 3-5 markagailuan eta norgehiagokaren amaiera iritsi zen.

Garaipen ederra Laubururentzat, datorren larunbatean Pinseque bezalako aurkari gogorra etxean hartzeko, taldea moralki indartu duen garaipena izan baita.

Los de Ibarra vencen en Zaragoza en la cancha del vigente campeón de liga por 3-5 en un brillante encuentro. Los de Mikel Diestro se llevan los tres puntos en casa de Colo Colo en una sensacional segunda mitad.

El encuentro comenzaba bien para los intereses de los ibartarras, a los 50 segundos, Unai robaba un esférico que terminaba poniendo en la red de un fuerte disparo por bajo. Gran comienzo en una de las canchas más complicadas de este Grupo II.

Los locales adelantaban sus líneas presionando muy arriba a los piparreros, y en el minuto 3 Muniesa ponía el empate tras aprovecharse de una ingenua pérdida de balón de los visitantes.

El partido estaba empatado y los locales seguían apretando, llegaban con mucho peligro a la meta defendida por Joseba, y en el minuto 5 Colo se ponía por delante después de recuperar un balón y lanzar un gran contraataque.

Los minutos siguientes fueron de un gran toma y daca en el que cualquiera de los dos conjuntos podía haber marcado, pero el tiempo de descanso llegaba con el 2-1 en el electrónico.

La segunda mitad comenzaba como terminaba la primera. Los de Ibarra lo estaban haciendo muy bien a pesar del resultado. En el 2 de la reanudación otra vez Unai hacía el empate a 2 de un fuerte disparo que llegaba en una gran jugada de estrategia.

Tras el empate los visitantes fueron creciéndose. Eran los maños quienes manejaban el balón, pero los de Mikel defendían muy bien y lanzaban muy rápidas transiciones que llevaban mucho peligro a la meta rival.

Corría el minuto 11 cuando los visitantes lanzaban un gran contraataque en el que Ioritz recibía en banda y ponía el balón en la escuadra en un auténtico golazo para poner a los ibartarras por delante 2-3.

Entonces los locales subieron un punto más su intensidad, pero los piparreros defendían muy bien, y Endika desbarataba varias ocasiones locales.

Con Colo volcado a la portería ibartarra, llegaba otro genial contragolpe en el que recibía Cristian, y éste asistía a Unai para hacer el 2-4.

Genial el resultado para Lauburu, que conseguía incrementar el luminoso en un penalti que recibía Xabi. Unai no perdonaba y batía al meta para poner el 2-5 y el cuarto gol en su cuenta particular, corría el minuto 36 de partido.

A partir de ese momento, Colo lo intentaba con portero jugador, y a falta de un minuto para el final hacían el definitivo 3-5 con el que terminaba el encuentro.

Brillante victoria para Lauburu, que arma al equipo de moral para recibir el próximo sábado a otro duro rival como es Pinseque.