Partida zaila aurreikusten zen, bi taldeak taulako zazpigarren eta zortzigarren postuetan eta Lauburuk ukitutako jokalari ugari: Arros, Cris, Aitzol, Unai eta Xabi.

Neurketa ez zen gaizki hasi, Unaik jaurtiketa on batekin tanto bat egin eta ibartarrak aurretik jartzea lortu zuen lehenengo minutuan. Pozak, hala ere, ez zuen asko iraun, etxekoek zazpigarren minuturako hiru gol jarraian sartu eta markagailua 3-1ean ezarri baitzuten.

Ibartarrak erreakzionatu eta partidari itzuli bat eman zioten, lehendabiziko zatia amaitzeko bi minutu eta erdi falta zirela markagailua 3-4ean ezarriz.

Hiruna egin zutenean, ordea, Arros, azken 9 asteetan jokalekutik kanpo egon ondoren, berriro lesio berberetik kexatu da. Taldean baja bat gehiago, izan ere, Cristianek, beroketetan orkatilan mina sentitu ondoren, ez zuelako minutu bakar bat ere jokatu.

Partidaren erdira Lauburu aurretik iritsiko zela ematen zuenean, errioxarrak berdinketa egin zuten azken lau segundoetan egindako jokaldi estrategiko baten bidez. Launa egin eta lehendabiziko zatiaren amaierara iritsi ziren.

Bigarren zatian gol festak jarraitu zuen. Lehen minutuan etxekoek bi aldiz sartu zuten; piparreroak berriro erreakzionatu beharra izan zuten eta Ioritzek 6-5ekoa egin zuen zortzigarren minutuan.

Bi taldeentzat ziren gol-aukerak, etxekoek zazpigarrena sartu zuten trantsizio azkar batean baina ondoren Garmenek, aurrez landutako jokaldi batekin, bien arteko aldea murriztu zuen berriro.

Lauburu 7-6 galtzen ari zen eta zazpi minutu falta zirela, Mikelek atezain-jokalaria ateratzea erabaki zuen. Apustu horrek, hala ere, ez zuen emaitza onik eman, etxekoek, jaurtiketa luzeekin, ate hutsean, bi alditan sartu baitzuten.

Azken uneetan, jada aukera guztiak galduta, Garmenek jokaldi eder batean azken 9-7 egin zuen.

Lesioak eta emaitzak ikusita, zorigaiztoko denboraldiak jarraitzen duela argi dago. Honek, jaitsiera ekiditeko, ibartarrak %100-ean lanean jarraitu beharko dutela esan nahi du.

PARTIDUKO XEHETASUNAK

A.D. FUENMAYOR: David I, Jonathan (3), Ricardo (1), Moisés (4), Víctor.  Juan (1), Daniel, Carlos, Luis María, Cristian eta David N-k ere jokatu zuten.

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Xabi, Unai (1), Ioritz (1), Arros (1).  Aitzol (1), Garmen (2), Txipi (1) eta Andonik ere jokatu zuten.

TXARTEL HORIAK: Jonathan, Ricardo, Carlos (Fuenmayor) – Endika, Unai (Lauburu).

IMG_0180

Se preveía un partido complicado, los dos equipos ocupaban la séptima y octava posición de la tabla y Lauburu acudía con muchos jugadores entre algodones: Arros, Cris, Aitzol, Unai y Xabi eran los que llegaban tocados.

El partido no empezaba mal, ya que Unai, con un buen disparo conseguía adelantar a los de Ibarra en el primer minuto. La alegría, sin embargo, no duraría demasiado, ya que los locales marcaban los siguientes 3 goles poniendo el 3-1 en el electrónico para el minuto 7.

Los ibartarras reaccionaban y conseguían volver a darle la vuelta al marcador colocándose 3-4 a falta de 2:30 para el final de la primera parte.

En el 3-3 Arros volvía a recaer de su lesión, la cual le ha tenido apartado de los terrenos de juego las 9 últimas semanas. Otra baja para los de Mikel, ya que Cristian no disputó ningún minuto tras sentir molestias en su tobillo en el calentamiento.

Cuando parecía que Lauburu llegaría por delante al ecuador del partido, los riojanos igualaban la contienda a falta de 4 segundos mediante una jugada de estrategia. Con el 4-4 se llegaba al final de la primera mitad.

La lluvia de goles continuaría en la segunda mitad. En el primer minuto de la misma, los locales marcaban por partida doble. Los piparreros se veían obligados a volver a reaccionar, Ioritz marcaba el 6-5 a los 8 minutos de la reanudación.

Las ocasiones se sucedían en ambas porterías. Los locales volvían a marcar en una rápida transición, y posteriormente Garmen reducía distancias en una jugada prefabricada.

Lauburu perdía 7-6 y Mikel decidía apostar por el portero-jugador a falta de 7 minutos. La apuesta, no obstante, no daría resultado, puesto que fueron los locales los que marcarían en un par de ocasiones con tiros lejanos a portería vacía.

En la última jugada, ya sin posibilidades, Garmen hacía el definitivo 9-7 en otra bonita jugada a balón parado.

Continúa por lo tanto la mala racha, tanto con las lesiones, como con los resultados. Esto hace que los de Ibarra tengan que seguir trabajando al 100% para cerrar definitivamente la permanencia.

A.D. FUENMAYOR: David I, Jonathan (3), Ricardo (1), Moisés (4), Víctor. También jugaron: Juan (1), Daniel, Carlos, Luis María, Cristian, David N.

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Xabi, Unai (1), Ioritz (1), Arros (1). También jugaron: Aitzol (1), Garmen (2), Txipi (1), Andoni.

TARJETAS AMARILLAS: Jonathan, Ricardo, Carlos (Fuenmayor) – Endika, Unai (Lauburu).