Lehen zatian jasandako 3-0ekoa gainditu ezinik, ibartarrek ezin izan zuten bigarren zatian nagusitu eta nahiz eta azken zatian hobera egin , 4-1eko emaitzarekin amaitu zen partidua.

Bizkaitarrek menderatu zuten partiduaren hasiera, ibartarrak zain geratzen ziren baloiak ostu eta kontraeraso azkarrak sortzeko, baina laster okertzen zen. Minutu t’erdirako Cristianek kornerretik estrategia-jokaldi on batekin sarera jaurti zuen, 1-0ekoa eginaz.

Etxekoen lehenengo tanto hau azkarregi iritsi zen Juananen mutilentzat, II. multzoko talderik indartsuenetakoa den Zierbenaren erasoei eusten jarraitzen baitzuten oraindik. Hala ere, eta etxekoen nagusitasunaz gain partidua nahiko parekatua zegoen, ez zuten estuasun handirik pasatzen defentsan, ez batak eta ezta besteak ere. Baina, lehenengo zatia amaitzeko 3 minutu falta zirela, defentsak egindako bi hutsegite 2-0 eta 3-0 bilakatu ziren, eta Lauburuk atsedenaldira desberdintasun handiarekin joan behar izan zuen, norgehiagoka gehiago zailduz.

Bigarren zatian bisitariak biziago atera ziren, Zierbenaren jokaldietan presionatuz. Era horretan galipoak baloia kontrolpean izateko arazoak izaten hasi ziren, eta 10. minutuan Unaik, kornerretik defentsa bati jo ondoren sarean sartu zuen 3-1ekoa eginaz.

Tanto horretatik aurrera Laubururen minuturik onenak ikusi ziren, aurkaria estutuz eta aprobetxatu gabe utzitako aukera garbi ugari izan zituztelarik. Denbora aurrera eta bigarren tantorik gabe jarraitzen zuten ibartarrak. Bukaerarako 5 minutu falta zirela, etxekoen atezainak Cristiani bidali zion baloia eta honek, 4-1ekoa ezarri zuen markagailuan.

Orduan Lauburuk atezain-jokalaria atera zuen baina Zierbenaren defentsa onak markagailua mugitzea eragotzi zuen. Azkenean 4-1ekoarekin amaitu zen partidua.

PARTIDUKO XEHETASUNAK

ZIERBENA C.D.F: Fali, Alex, Barbero (1), Cristian (2), Efren (1).  Abel, Adri (pp), Chema, Kike, J. Martin eta Imanol-ek ere jokatu zuten.

LAUBURU K.E. IBARRA: Joseba, Xabi, Uzkudun, Aitzol, Ioritz. Andoni, Txipi, Unai, Agus, Cris eta Iraitz-ek ere jokatu zuten.

UNAI Y ANDONI-2

Los ibartarras no pudieron sobreponerse a una mala primera mitad en la que se fueron 3-0 por debajo y terminaron cayendo 4-1 a pesar de la mejoría en la segunda parte.

El partido comenzaba con dominio de los vizcaínos. Los de Ibarra salieron esperando al rival en media cancha para robar y montar rápidos contragolpes, pero el partido se torcía muy rápido, ya que para el minuto 1:30, Cristian remataba a la red una buena jugada de estrategia precedida de un saque de banda que ponía el 1-0.

El primero para los locales llegaba demasiado pronto para los intereses de los dirigidos por Juanan, que seguían esperando atrás defendiendo las acometidas de uno de los equipos más potentes de este Grupo II como es Zierbena.

A pesar del ligero dominio de los locales el partido estaba igualado, ninguna de las dos escuadras pasaba demasiados apuros en defensa, hasta que a falta de 3 minutos para el final de la primera mitad, dos graves errores en defensa se convertían en el 2-0 y el 3-0, condenando a Lauburu a marcharse al descanso con un resultado muy desfavorable que ponía el encuentro muy cuesta arriba.

En la segunda mitad los visitantes salían algo mas entonados, estiraron sus líneas hacia arriba presionando la salida de balón de Zierbena. El planteamiento daba resultado, ya que los galipos comenzaban a tener serios problemas para salir con el balón controlado. Fruto de la presión ejercida por los piparreros, en el minuto 10 de la reanudación provocaban un córner que se convertía en el 3-1, tras un saque de Unai que golpeaba en un defensa para colarse en la red.

A partir de ese momento se vieron los mejores minutos de Lauburu, embotellando por completo al rival y desperdiciando varias claras ocasiones que de aprovecharlas hubiesen metido a los de Ibarra de lleno en el partido.

Los minutos iban pasando y el ansiado segundo tanto no llegaba. A falta de 5 para el final del encuentro, el portero de los locales ponía una pelota para que Cristian corriera un buen contraataque y pusiera el 4-1.

Fue cuando Lauburu apostaba por el portero jugador, pero una buena defensa de Zierbena hacía que el marcador no se moviera llegando al final con el definitivo 4-1.

DETALLES DEL PARTIDO

ZIERBENA C.D.F: Fali, Alex, Barbero (1), Cristian (2), Efren (1). También jugaron: Abel, Adri (pp), Chema, Kike, J. Martin, Imanol.

LAUBURU K.E. IBARRA: Joseba, Xabi, Uzkudun, Aitzol, Ioritz. También jugaron: Andoni, Txipi, Unai, Agus, Cris, Iraitz.