Piparreroek hiruna egin zuten Sala Quinto F.S. taldearen aurka, hasieratik bukaeraraino etxekoek menderatu zuten partidu batean.

Ibartarrak, hasiera-hasieratik gidatu zuten partidua eta jada lehenengo jokaldietan markagailua aldatzeko aukera garbiak izan zituzten. Bigarren minutuan, baloia defentsan ostu eta kontraerasoan Garmenek errematatu zuen 1-0ekoa eginaz.

Lehen minutu bikainak Laubururentzat, baloiaren jaun eta jabe ziren eta bien arteko aldea handitzeko aukerak ere, ugari iristen zitzaizkien. Seigarren minutuan landutako jokaldi bikain baten bidez, Andonik, ezkerrarekin gogor jo eta atezain aurkaria azpitik menderatu zuen, 2-0ekoa eginaz.

Bi taldeek egindako jokoa ikusita, ibartarrentzat nahikoa izango ez zen emaitza honekin atsedenaldira joan ziren.

Bigarren zatian, Sala Quinto biziago atera zen, aragoiarrak intentsitate handiagorekin jokatu zuten eta batzuetan ibartarrei falta zaien oldarkortasun horrekin borrokatu zuten baloi bakoitza.

Partidua berotzen zijoan eta bi taldeak faltak pilatzen hasi ziren. Aukerak zein faltak bi aldeetara iristen ziren baina ez batak ezta besteak ere, lehen minutuetan ez zuten asmatzea lortzen.

Bigarren zatiaren erdian iritsi zen 3-0ekoa Laubururentzat, berriro Andonik, bakarkako jokaldi batekin atezaina driblatu eta tantoa egin zuenean.

Partidua Laubururen aldeko jarri zen baina aragoiarrak bezalako taldearekin ezin da inoiz fidatu. Oraindik asko geratzen zen bukaerarako eta Sala Quinto oso lehiakor ikusten zen.

Amaierako 7 minutu falta zirelarik, Sala Quintok markagailuko aldea txikitzea lortu zuen ibartarrak beldurtuz eta Mikelen taldearentzat aurkako dinamika batean sartuz.

Tade bakoitzak, jada, bost falta pilatuta eta bukaerarako 4 minutu besterik ez, Zaragozakoek atezain-jokalaria atera zuten. Etxekoek gogor babesten zuten emaitza baina bi minutu beranduago, erasoan egindako eta zentzurik gabeko falta bat medio, penalti bikoitza jasan behar izan zuten ibartarrek. Aragoiarrek barkatu ez zuten penaltia, markagailuan 3-2koa ezarriz.

Oraindik denbora geratzen zen eta Lauburuk aurkarien bost lauren kontrakoa babesten jarraitzen zuen, baina higadura handiarekin; berdinketa minutu baten faltan iritsi zen Pedroren bidez.

Berdinketaren ondoren, ibartarrei partiduko azken jokaldian aukera bat sortu zitzaien. Aitzoli falta egin zien 4 segundu bakarrik geratzen zirela eta penalti bikoitza botatzea tokatzen zen. Txipik hartu zuen hamar metroetatik jaurtitzeko ardura, baina atezainak ateratzea lortu zuen eta Andonik aldaratzean ez zuen asmatzea lortu.

PARTIDUKO XEHETASUNAK

LAUBURU K.E. IBARRA: Joseba, Xabi, Garmen (1), Ioritz, Txipi.  Andoni (2), Cristian, Loitzun, Unai, Aitzol, Agus eta Endikak ere jokatu zuten.

SALA QUINTO F.S: Alejandro, Javier, Pedro, Hector, Jose. Luis, Ignacio, Jorge eta Samuel-ek ere jokatu zuten.

TXARTEL HORIAK: Txipi, Andoni (Lauburu) – Samuel, Héctor (Sala Quinto).

TXARTEL GORRIAK: Alejandro (Sala Quinto).

118-3

Empate a 3 goles de los piparreros frente a Sala Quinto F.S., en un partido que dominaba claramente a pocos minutos para el final.

Los locales salían controlando el partido desde los primeros instantes, ya en las primeras jugadas gozaban de claras ocasiones para abrir el marcador. Era en el minuto 2 cuando los ibartarras robaban en defensa, y lanzaban un gran contraataque que terminaba rematando Garmen para poner el 1-0.

Los primeros minutos de Lauburu estaban siendo muy buenos, eran dueños del balón y seguían sucediéndose las ocasiones para aumentar la ventaja. En el minuto 6, después de una gran jugada prefabricada, Andoni ponía el 2-0 de un duro zurdazo que batía por bajo al meta visitante.

Con este resultado de 2-0 se fueron al tiempo de descanso, un resultado que se antojaba corto para los piparreros después de ver el juego desplegado por ambas escuadras.

En la segunda mitad Sala Quinto salía mucho mas enchufado, los aragoneses subieron un punto en intensidad y luchaban cada balón con ese punto de agresividad que a veces le falta a los ibartarras.

El partido se iba calentando por momentos y los dos equipos comenzaban a cargarse de faltas. Las ocasiones, al igual que las faltas, iban llegando en ambos lados del campo, pero ninguno acertaba en los primeros minutos de la reanudación.

Fue en el ecuador de la segunda mitad cuando llegaba el 3-0 para Lauburu, otra vez Andoni era el que conseguía marcar tras una gran jugada personal con regate al portero incluido.

El partido se ponía muy de cara para Lauburu, pero nunca se puede fiar uno de un equipo como el aragonés. Todavía quedaba mucho para el final y Sala Quinto seguía luchando cada pelota como si fuese la última.

A falta de 7 para el final, Sala Quinto acortaba distancias en el luminoso y comenzaba a meter el miedo en el cuerpo de los ibartarras, el partido se había metido en una fea dinámica para los de Mikel.

Ya con 5 faltas por cada equipo, y a falta de 4 minutos para el final, los de Zaragoza decidían apostar por el portero – jugador. Los locales defendían el marcador con uñas y dientes, pero a falta de 2 minutos para el final, una absurda falta cometida en ataque les condenaba a un doble penalti en el que no perdonaban los aragoneses para poner el 3-2 en el electrónico.

Todavía quedaba tiempo y Lauburu seguía defendiendo el cinco para cuatro de los visitantes, el desgaste estaba siendo muy grande por parte de la defensa piparrera y terminaron acusándolo, ya que el empate 3-3 llegaba por mediación de Pedro a falta de uno para el final.

Tras el empate a 3 los de Ibarra la tendrían en la última jugada del partido. Aitzol era objeto de falta cuando quedaban 4 segundos para la conclusión. Txipi era el encargado de lanzar desde los diez metros, pero el portero la sacaba y Andoni tampoco acertaba en el rechace.

LAUBURU K.E. IBARRA: Joseba, Xabi, Garmen (1), Ioritz, Txipi. También jugaron: Andoni (2), Cristian, Loitzun, Unai, Aitzol, Agus, Endika.

SALA QUINTO F.S: Alejandro, Javier, Pedro, Hector, Jose. También jugaron: Luis, Ignacio, Jorge, Samuel.

TARJETAS AMARILLAS: Txipi, Andoni (Lauburu) – Samuel, Héctor (Sala Quinto).

TARJETAS ROJAS: Alejandro (Sala Quinto).