Piparreroek 3-2 galdu zuten, oso berdinduta hasi baina bigarren zatian ihes egin zieten partidu batean.

Partidua, bi taldeen antzeko jokoarekin hasi zen, gol-aukerak bientzat sortzen zirelarik. Aukera garbiak izan ziren baina bi atezainen lan bikainak markagailua igotzea ekidin zuen.

Lehenengo zatia oso bizia izan zen, elkar ongi ezagutzen duten bi taldeen arteko lehiaren isla. Defentsak erasoei gailendu zitzaizkien eta bi aldeak atsedenaldira hutsean joan behar izan zuten.

Bigarren zatian ere, golerako aukera garbiak izan zituzten bi taldeek baina ez zuten amaitzea lortzen. Partiduaren amaierarako zazpi minutu faltan, piparreroek defentsan baloi bat galdu ostean eta Javik buruz-burukoa maisuki bukatzean aurreratu ziren markagailuan gasteiztarrak.

Lehenengo tantoaren ondoren ibartarrak berdinketa egiten saiatu ziren. Lauburu berdinketaren bila ahaleginetan zebilen bitartean falta bat iritsi zen bisitarien area ertzera eta Javik, jaurtiketa zuzen batekin, berriro sarera bota zuen. Markagailuan 2-0 ezarri zuen.

Etxekoen bigarren golaren ostean Mikelek atezain-jokalaria atera zuen, emaitza onarekin, izan ere, Arrosek, hiru minutu falta zirela, bi taldeen arteko aldea txikitu baitzuen.

Ibartarrak berriro partiduan erabat murgildu ziren baina gasteiztarren defentsak berreskuratutako baloi batekin, ate hutsean, 3-1 egitea lortu zuten. Hirugarren golak partidua erabakita utzi zuen. Amaierarako sei segundu besterik ez, eta Cristianek, zuzeneko falta batean eta jaurtiketa bikain batekin, 3-2koa egin zuen.

Aipamen berezia Joseba Tobias jubenilaren debuta, ibartarren kantera luzetik datorren beste gazte bat.

PARTIDUKO XEHETASUNAK

AURRERA DE VITORIA C.D.: Javier (2), Ibon, Ander, Andoni (1), López. Brahim, Joseba, Alonso, Julen, Aritz eta Moreno-k ere jokatu zuten.

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Xabi, Ioritz, Txipi, Arros (1). Garmen, Andoni, Agus, Cristian (1) eta  Tobi-k ere jokatu zuten.

Txartel horiak: Ibon (Aurrera). Endika, Txipi (Lauburu).

1-0   MIN 33:30 JAVI
2-0   MIN 35:30 JAVI
2-1 MIN 36:51 ARROS
3-1 MIN 38:55 ANDONI
3-2 MIN 39:54 CRISTIAN
IMG_1332

El conjunto piparrero cayó derrotado por 3 goles a 2 en un igualado partido que se escapaba en la segunda mitad.

El encuentro comenzaba con un juego muy parejo por parte de ambas escuadras. Las ocasiones se sucedían en las dos porterías. Fueron ocasiones muy claras pero el gran trabajo de los dos porteros bajo palos impidió que el marcador se moviera.

La primera parte fue muy intensa, dada la sana rivalidad que existe entre los dos conjuntos que se conocen a la perfección. Las defensas se impusieron a los ataques en esa primera mitad, llegando con 0-0 en el marcador al tiempo de descanso.

La segunda mitad empezaba con ocasiones para ambos equipos, pero los palos evitaban que se moviera el marcador, hasta que a falta de 7 minutos para el final y tras una pérdida de balón en defensa de los piparreros, los gasteiztarras se adelantaban en un mano a mano que resolvía Javi con maestría. Era el 1-0.

Tras el primer gol el equipo piparrero intentó buscar el empate con ahínco. Con Lauburu volcado a por el empate, llegaba una mano al borde del área visitante, y Javi volvía a marcar tras un disparo directo que servía para poner el 2-0 en el luminoso.

Tras el segundo de los locales, Mikel apostaba por el portero jugador, y la propuesta del míster daba sus frutos, ya que Arros acortaba distancias a falta de tres minutos para la finalización.

Los de Ibarra volvían a meterse de lleno en el partido, pero una recuperación en defensa de los vitorianos era aprovechada para poner el 3-1 a puerta vacía. Era el gol que sentenciaba el partido. A falta de 6 segundos, Cristian hacía el definitivo 3-2 de un gran disparo de falta directa.

Cabe destacar el debut del juvenil Joseba Tobías, otro de los jóvenes valores de la interminable cantera ibartarra.

AURRERA DE VITORIA C.D.: Javier (2), Ibon, Ander, Andoni (1), López. También jugaron Brahim, Joseba, Alonso, Julen, Aritz, Moreno.

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Xabi, Ioritz, Txipi, Arros (1). También jugaron Garmen, Andoni, Agus, Cristian (1), Tobi.

Tarjetas amarillas: Ibon (Aurrera). Endika, Txipi (Lauburu).