Ezin izan zen. Talde morea, larunbat honetan Bilboko San Inazio auzoan jokatu ostean, punturik gabe itzuli zen Ibarrara; gure interesak kolokan jarri zituen Otxartaberen aurka 4-1 galduta, argi eta garbi erakusten du Bilboko taldea gure gainetik dagoela sailkapen batean, izan ere, play-offetan sartzen den 4. postua oso garesti salduko dute toki preziatu hori lortzeko lehian dauden talde guztiek.

Gure taldea Eric eta Iliasen iraupen luzeko bajekin baldintzatuta abiatu zen Bizkaiara, eta hori nahikoa ez balitz, Alvarorena gehitu behar zaio, izan ere, tendoi errotuliarran duen tendinitisarekin gelditu egin behar izan baitu. Gure harrobikoarentzat ere luze joango dela ematen du. Hemendik, lehenbailehen osatzea opa diogu.

Partida markagailuak islatu zuen emaitza baino parekatuagoa izan zen, etxeko taldearen kalitate bikainari esker erabaki baitzen; maila handiko jokalariz jositako taldeak argi eta garbi erakusten du horrela dela.

Partida nahiko ondo hasi zen guretzat, partidaren pisua gure gain hartuta eta amaiera pare bat eginaz; oso argiak ez izan arren, guztiaren bila joateko asmoa genuela erakutsi zuten.

Partida berdindu egin zen eta Otxartabe izan zen aurretik jarri zena, izoztuta utzi gintuen urrutiko jaurtiketa baten ondoren. 1-0 markagailuan eta korrontearen kontra arraun egitea tokatzen zen.

Atsedenaldirako 7 minuturen faltan, etxekoek bigarren zutoinean huts egin zuten eta ibartarrei bizirik jarraitzeko aukera eman zien.

Horrek segundo batzuk geroago berdinketa egitea ahalbidetu zuen, trantsizio azkar bat amaitzean etxekoek bere ate propioan sartutako gol batekin. Bertan, amaiera-pasea aurkariak jaso eta alderatzen hasi zenean, zorte txar handiarekin, bere atean sartu zuen. Banako berdinketa 6:36ren faltan; minutu onak iritsi ziren guretzat.

Partidaren hurrengo minutuak bi trantsizio eman zizkigun, zorterik gabe amaitu zirenak, baina partidaren zati honi aurre egiteko konfiantza eman ziguten.

Hainbestekoa zen gure konfiantza, non Otxartabek bere atean egindako lapurretak Dani oso aurreratuta harrapatu zuen, urruneko jaurtiketak gainditu egin zuelarik. Zorionez moreentzat, baloiak langan amaitu zuen, baina barrura sartzea merezi zuen.

Horrela joan ginen atsedenaldira, partida oso parekatuarekin.

Bigarren zatia gure unerik onenean hasi zen. Menperatzen eta aukerak sortzen; partida gure aldera eror zitekeela zirudien.

18:48 falta zirenean, Chukyk aukera garbia izan zuen eta minutu bat geroago beste bat gehiago, Uriren pase bikain baten ondoren, atezainak kornerrera desbideratu zuelarik. Tarte honetan gehiago merezi izan genuen, baina aurreratzeko inspiraziorik gabe ginela zirudien.

Eta maila honetako talde baten aurkako aukera garbiak ez aprobetxatzeak oso garesti ordaintzen dira. 16:28 falta zirenean, kalitate handiko horma azkar batek defentsa-desoreka handia eragin zuen moreengan eta berriro 2-1 azpitik jarri ginen; Horrek jada, zama handitu egin zuen.

Bosteko jokoarekin saiatzea erabaki genuen, oraindik 11 minuturen faltan, eta bateko aldearekin markagailuan. Dinamika aldatzeko maniobra argia izan zen, nahiz eta zaila izango zen.

Aukera argirik ez gureentzat bostekoarekin, etxekoek bikain indargabetzen zuten jokoa.

3-1ekoa 9:40 faltan iritsi zen, Otxartabek baloi zatitua aprobetxatu zuenean.

Gureek ez zuten itxaropena galdu eta Urik 5:50en faltan aukera garbi batean huts egin zuen atezainaren aurrean. Esan behar, atezain honek lan bikaina egin zuela.

4-1ekoa sinbolikoa izan zen, 4 segundoren faltan, ezintasun sentsazioarekin utzi gintuena. Otxartabek bere aukerak ondo aprobetxatzen dituela aitortu behar da. Talde handia da dudarik gabe.

Altxatzea tokatzen da, azken jardunaldiak helburu polit baten alde jokatzeak dakarren pribilegioaz gozatzea eta Belabieta arrakastara eramango gaituen gotorleku bihurtzea.