Belabieta kiroldegian jokatu zen Euskal Kopako final-aurrean, Mahalak Laskorainen aurka jasandako 0-3ko porrotarekin esan dio agur denboraldiari. Itzulerako partida ederra eskaini zuten bi taldeek.

Joaneko partida tolosarrek irabazi zuten, 2-1eko emaitza eginez, hala ere, ez zegoen guztia galduta eta oraingoan edozer gauza gerta zitekeen baina hura, ez zen Txubelen mutilen eguna izan. Jaurtiketak atera ez iristea eta tolosar atezainen lana izan ziren neurketaren gakoak.

Laskorainek azkar estreinatu zuen markagailua, jokaldi batean eta zorte pixka batekin, Beñat Aldalurrek Peñaren atean sartu zuen baloia. Bigarren minutua zen 0-1 egin zutenean.

Tolosarrak, orokorrean, bi golen aldea zutela amaitu zen lehendabiziko zatia, beraz, piparreroak finalera pasa ahal izateko, gutxienez 3 gol sartu behar zituzten bigarren zatian.

Baina bigarren zatian gauzak asko nahastu ziren, lehendabizi Andoni, ondoren Gago eta azkenik Tobi kanporatu baitzituzten. Hogeita hemeretzigarren minutuan Gabarainek 0-2koa egin zuen eta amaierako segundo gutxi falta zirela, penalti bikoitzean, Beñat Aldalurrek hirugarren eta azken gola sartu zuen. Txubelen mutilen denboraldia lan txukuna egin denaren sentsazioarekin amaitu da.

Seniorren talde filialak titulua lortzeko play off-aren sailkapenean sartzea lortu du, nahiz eta asteburu honetan Belabietan The Nest Zerbezeria taldearen aurka partida 2-3 galdu duen. Mondratek Tellatuberriri irabazio dionez, piparreroak laugarren postuan kokatuta, zuzenean sailkatu dira.

Kadeteak bere zortzigarren garaipena jarraian lortu zuten, Donostiako Summa Aldapeta taldeari 1-6 irabazi ondoren. Mikel Raposok gidatutako gazte ibartarrak denboraldi bikaina egiten ari dira.

Lauburu Berastegi, nesken taldeak 2-8 irabazi zuen Legorretan eta garaipen honekin datorren ostiralean, Ibarrako Belabieta kiroldegian jokatuko den hiruko finalerako sailkatua geratzen da. Uzturpe Lauburu, infantilak, Goierri K.E. taldearen aurka 4-1 galdu zuten.

jDSC_0367

Mahala despide la temporada con una derrota en Belabieta por 0-3 ante Laskorain de Tolosa en el partido de vuelta de semi-final de Copa Vasca, donde pudo verse un bonito partido por parte de los dos bandos.

Las espadas estaban en todo lo alto antes del pitido inicial, ya que el resultado de ida había sido de 2-1 favorable a los tolosarras. De todo podía suceder, pero no fue el día para los chicos de Txubel, ya que la falta de acierto a puerta y las intervenciones de los porteros tolosarras fueron la clave del encuentro.

Laskorain no tardó mucho en inaugurar el marcador, ya que en una jugada del conjunto visitante y tras algo de fortuna, Beñat Aldalur introducía el esférico en la meta de Peña. Era el minuto 2 de encuentro cuando Laskorain ponía el 0-1 en el electrónico.

La primera mitad terminaba con resultado global de dos goles de diferencia para los tolosarras, por lo tanto, los piparreros tenían como objetivo marcar tres goles en la segunda mitad para pasar la eliminatoria.

Pero en la segunda parte se complicaban las cosas, primero con la expulsión de Andoni, luego con la de Gago y una última de Tobi. En el minuto 39 Gabarain ponía el 0-2 en el electrónico, y a falta de unos segundos para el final, un doble-penalti castigado por los colegiados lo convertía Beñat Aldalur para poner el definitivo 0-3. Así termina la temporada de los dirigidos por Txubel, con la sensación de haber realizado un gran trabajo.

El equipo filial sénior, certificaba este pasado fin de semana la clasificación para el play off por el título a pesar de caer derrotado en Belabieta frente a The Nest Zerbezeria por 2 goles a 3. Gracias a la victoria de Mondrate ante Tellatuberri, los piparrros quedaban clasificados matemáticamente para la lucha por el título en el cuarto puesto de la tabla.

Los cadetes conseguían su octava victoria de forma consecutiva a costa del equipo donostiarra Summa Aldapeta, al que conseguía doblegar por 1-6. Sigue así la gran proyección de los jóvenes ibartarras, en la que está siendo una espectacular temporada de los dirigidos por Mikel Raposo.

Lauburu Berastegi, de categoría femenina, vencía 2-8 en Legorreta y quedaba clasificado para la final a tres que se disputará este próximo viernes en el polideportivo Belabieta de Ibarra. El infantil Uzturpe Lauburu salía derrotado de la cancha de Goierri K.E. con un resultado de 4-1.