Larunbatean Bilbora joan ginen bigarren itzuliko lehen jardunaldia jokatzera. Aurrean, Play Offeko postuetarako sailkapena lortzen urteak daramatzan aurkaria. Taulako puntu-berdintasuna kontuan hartuta, asteburuan 3 puntu batzea oso garrantzitsua zen bi taldeentzat.

Lehen zatiari Alvaro, Chuky, Boli, Eric eta Jorge boskotearekin ekin genion. Eta, egia esan, ezin izan genuen hobeto hasi, markagailua estreinatuz Alvaroren eskutik Boliren zerbitzura. 2:30 minutu besterik ez ziren pasa eta area barrutik hartu genien aurre bertakoei. Funtsezkoa zen emaitzari eustea, baina etxekoek jarri zuten intentsitate plusak bata bestearen atzetik aukerak sortzea eragiten zuen, eta, horrela, 6. minutuan, berdinketa iritsi zen bigarren zutoinetik (1-1).

Arriskua hor zegoen, eta aukerak gero eta argiagoak ziren. Hala ere, Jorgek salbatzen zituen defentsako zenbait hutsegiteei esker, berdinketarekin irits ginen atsedenaldira. Aurkariaren nagusitasunak markatu zituen azken minutuak, zalantza gabe.

Bigarren zatian, hasierako bostekoa errepikatu zuen gure misterrak. Gutxinaka askoz gehiago nabarmendu ginen arren, bagenekien bilbotarrak ziztu bizian zihoazela eta, 11:51 falta zirenean, berriro aurreratu ziren, baloia bigarren zutoinera iragaziz (2-1). 25 segundo geroago, aldaratze batean lortu zuten beren hirugarrena, Jorgeren geldialdi bikain baten ostean (3-1).

Horren aurrean, Jotak 5eko jokoa aukeratu zuen eta Ekainek elektronikoan hurbildu gintuen, area barrutik, Christianen zerbitzura (3-2) eta amaierarako 9:24ra. Helburua lortzeko pauso bakar batera geundela ikusita, atezain jokalariari eutsi genion eta Christianen jaurtiketa batek ate propiosn sartutako gola ekarri zuen, 8:15en faltan (3-3).

3 puntuak ateratzen saiatuz, emozioz beteta egon ziren azken minutuak. Ezer ez zegoen argi. Balantza alde batera edo bestera eror zitekeen. Horren isla, eta jokalari guztiek eusteko jarri zuten gogoari esker, puntu banaketarekin amaitu zen norgehiagoka.

Ez dago bigarren itzulia batuz hastea baino hoberik. Irabazteak beti dakar motibazio gehigarri bat, baina larunbatean aurkariaren joko mailaren aurrean erreakzionatzen jakin genuen. Eta hori ere ona da oso. Dena emateak eta horrela jarraitzeak ahalbidetuko du emaitzak iristea. GOAZEN LAUBURU!!!!