Sailkapeneko zazpigarren postuan jartzeko balio du atzoko garaipenak, 19 puntu pilatuta, SCDR Anaitasuna seigarren sailkatuarekin berdinduz

Jotak zuzentzen dituenak Gabonen aurreko azken partida jokatu behar zuen atzo etxean. Dehesa Villalba talde madrildarraren bisita jaso zuten, zeinak ibartarren puntu kopuru bera zituen.

Jorge, Eric, Oscar, Christian eta Bolirekin hasi zen partida. Lehen minutuetan kontzentrazio eta intentsitate handia falta izan zen eta aurkariak 3 gol sartu zituen ia aldi berean. Lehenengoa korner jaurtiketa baten ondoren iritsi zen norgehiagoka hasi eta 20 segundora, bigarrena 2:20 minutuan, falta batetik eta, hirugarrena, 3 minutu geroago area barrutik (3-3). Kolpe gogor horri aurre egin behar zitzaion, topaketa hasi besterik ez baitzen egin.

Gehiagorako gogoarekin, 3x1eko aukera arriskutsu batek 0-4koa jartzeko zorian egon zen markagailuan, baina baloia kanpora joan zen. Moreek ere ikusi zituzten haien lehen aukerak, eta Ekainek aukera ederra izan zuen bigarren zutoinean, baina ez zen iritsi Oscarrengandik jasotzera.

Ondoren, bisitariak baloia eskuarekin ikutu eta etxekoen aldeko penaltia etorri zen. Christianek jaurtitzen zuen, gure taldearen lehen gola eskuratuz lehen erdiko ekuatorean (1-3). Gol garrantzitsua hasierako zorigaiztoko 5 minutu horiek iraultzen hasteko.

Horretan murgildurik, Chukyk ere bere aukera izan zuen kontraeraso batean eta, handik gutxira, bi jaurtiketa indartsuk indarra eman ahal izan zioten gure taldeari. Hala ere, atezain bisitariak funtsezko lana egiten zuen iristen zitzaion guztia urrunduz.

Lehen zatiko azken minutuetan, apur bat esnatu ziren piparreroak eta arrisku handiagoa sortu zuten. Faltei dagokienez, korner jaurtiketa baten osteko galera batek etxekoen bosgarrena ekarri zuen. Lasaitzeko beharra gorabehera, Chukyk 2-3koa jarri zuen markagailuan, atsedenaldia iragartzen zuen txistuaren gainean, buruz, atezaina gaindituz. Funtsezkoa zen hurbiltzea geratzen zenari aurre egiteko.

Aldageletatik itzuli ondoren, Jorge, Christian, Eric, Oscar eta Chukyrekin ekin genion bigarren zatiari. Intentsitateak markatu zituen hasierako minutuak eta, ondorioz, lehen falta igo genuen areatik oso gertu. Jaurtiketa hurrundu zuen Jorgek.

Hurrengo ekintzan, Eric kontra erasoan atera eta arriskua sortzen zuen, baina gora zihoan esferikoa. Jorgeren ekintza aipagarri askok ere gureak salbatu zituen, batez ere, bizkarra irabazten ziguten ekintzetan.

Amaierarako 8 minuturen faltan, markagailuak 2-3koa islatzen jarraitzen zuen eta 3 faltekin ipini ziren bi taldeak. Horrekin, hain zuzen ere gehien behar genuenean, Oscarrek gol ikusgarria sartu zuen ezker hegaletik, eta berdinketa jarri zuen Belabietan, amaierarako 3:32 falta zirenean. Gure jokalariek zaleekin partekatzen zuten emozio handia.

Berdinketarekin, bosteko jokoaren alde egitea erabaki zuen Jotak. Villalbak ere gauza beragatik egin zuen apustu. Orduan, azken txistua entzuteko 1:10 eskas falta zirela, Chukyk aurretik jartzen zuen taldea ekintza kolektibo batean (4-3). Zaleen emozioak eta golaren ospakizunak, dena esaten zuen.

4-3koarekin, Madrileko taldeak 5eko jokoari eutsi zion, baina hori ondo aprobetxatzen zuten gureek, eta Bolik 5-3koa jarri zuen lapurreta eta jaurtiketa baten ondoren.

Garaipena eta sailkapeneko zazpigarren postuan jartzeko balio duten 3 puntu. Guztira 19 dira jada pilatzen ditugunak, seigarren sailkatua den SCDR Anaitasunak bezalaxe. Atzoko norgehiagokak indar handia ematen digu Gabonen ostean datorren guztiari aurre egiteko, kontuan hartuta bi neurketa geratzen direla lehen fasea amaitutzat emateko: Tafallako partida atzeratua Belabietan eta 15. jardunaldia San Juanen. Lanean jarraitzen dugu! GOAZEN LAUBURU!!!!