Berriro etxean jokatzeko ilusioarekin, taulako bigarren sailkatua Pinseque FS, hartu genuen Belabietan. Aragoiarrak dira erasoko areto futbolik onena egiten duten taldeetako bat eta, beraz, bagenekien zaila izango zela partida aurrera ateratzea.

Horrela, Marcos, Oscar, Eric, Chuky eta Bolirekin hasi ginen. Lehen minutuetatik presio altuarekin, ateko sakea zailtzen genuen eta baloi batzuk lapurtzen genituen aurkariaren pase luzeak moztuz. Hala ere, jokoaren 2. minutuan, markagailua estreinatu zuten bigarren zutoinetik, moztera iritsi ez ginen pase on batekin (0-1). Lehen gola hain azkar iritsi izanak gogorarazten zigun ezin ginela batere erlaxatu.

Ondoren, Chukyk izan zuen aukera ona, kanpoko atezainak urruntzen zuen jaurtiketa bizi batekin. Hurrengo ekintzan, barkatu egin zuen Pinsequek, bigarren zutoinetik bere bigarren gola ekar zezakeen batean.

Lehen zatiaren erdialdea iritsita, arratsaldeko lehen falta igo zuten Zaragozakoek. Iliasek jaurtitzen zuen eta Txikik aldaratzea aprobetxatzen zuen, baina atezainak funtsezko geldiketa bikoitza egiten zuen. Gero, Marcosek pare bat kontraeraso salbatu zituen, eta, hainbat aukera sortu arren, azken metroetan asmatu ezinik jarraitzen genuen.

Izan genuen oso aukera argia, talde osoaren ekintza polit batekin. Chukyk bukatu zuen, baina atezain bisitariak asmatu egin zuen berriro, eta elektronikoak ez zuen aldaketarik izan. Horrela, saiatu arren, talde bisitaria arduratu zen arratsaldeko bigarrena sartzeaz, atsedenaldirako 6 minutu falta zirenean eta area barrutik bukatuz (0-2).

Gure hurrengo aukera Oscarren eskutik etorri zen, baina baloiak atezainaren eskuetan bukatzen zuen. Ez zegoen bat bera ere barkatzeko prest. Gero, kontraeraso batean Ilias lurrera botata, aldeko falta arriskutsu bat iristen zen. Christianek jaurtitzen zuen eta, beste behin ere, atezain aurkariak arrakastaz urruntzen zuen eta aurretik mantentzen zituen bereak. Aldaketa nabarmenik gabe, atsedenaldira iritsi ginen.

Aldageletatik itzuli ondoren, bigarren zatiari hasiera eman genion Marcos, Ilias, Oscar, Txiki eta Bolirekin. Eta, jokoaren lehen hiru minutuen barruan, gure hiru golak iritsi ziren. Lehenengoa, estrategiazkoa, Txikiren eskutik, Oscarren pase bat jaso ondoren kornerretik (30.segundua). Bigarrena Iliasek egiten zuen, aldaratze bat aprobetxatuz Oscarren jaurtiketa baten ostean (1:30 minutua). Hirugarrena Chukyk sartu zuen, Oscarren zerbitzura kontraeraso batean (3. minutua) (3-2). Nolako indarra eman ziguten! Horri zaleen animo nekaezinak gehitzen badizkiozu, aurretik eusteko borrokan jarraitzeko gogoak gora egiten zuen.

Intentsitatearen ondorioz, laugarren falta igo genuen eta, geroxeago, bosgarrena (5. minutua). Arrisku handiegia, batez ere, aurretik geratzen ziren minutu luzeetan beste bat egin gabe eutsi beharko zitzaiola jakinda. Lortu genuen, baina, amaierarako 9:12 falta zirenean, Zaragozakoek kanpoko jaurtiketa on batekin jarri zuten berdinketa (3-3). Hala ere, gehiagorako gogoa genuen eta Chukyk beste gol bat sartu zuen, defentsa atzean utziz banakako ekintza batean (4-3). Zazpi minutu falta ziren partida amaitzeko.

Handik bi minutura, bisitariak berriro berdindu zuten neurketa kanpoko jaurtiketa batekin (4-4). Segundo gutxi batzuk geroago, gure aurkako penalti bikoitzarekin, aurretik jarri ziren (4-5). Horri erantzunez, 5etik atera ginen eta bi gol sartu zituzten ate hutsa aprobetxatuz (4-7), lehena 2:49ren faltan eta bestea 1:15en faltan. Gehiagorako denbora gabe entzun genuen norgehiagokaren amaiera adierazten zuen azken txistua.

Bigarren zatiaren hasieran 5 falta egin izanak, izugarri baldintzatu zigun eta litekeena da hori izatea porrotaren arrazoi nagusia. Eskuetan izan genuen garaipena. Orain, beti bezala: lana, lana eta lana. Hurrengoaren bila goaz! GOAZEN LAUBURU!!!!