Larunbatean Ribafrechara (Errioxa) joan ginen Ligako hogeita batgarren jardunaldia jokatzera. Gezurra badirudi ere, 23-24 denboraldiari amaiera emateko atzerako kontaketa iritsi da, eta Play Off-eko helburura ahalik eta lasterren hurbiltzea funtsezkoa da taldearen dinamikaren barruan.

Horrela, Marcos, Raul, Gorka, Chuky eta Ivanekin hasi genuen neurketa. Lehen zatian, etxekoek aukerak izan zituzten, eta, besteak beste, Marcosen lanari esker, ezin izan zituzten abagune horiek golak bihurtu. Horrez gain, oraindik hobetu gabe ditugun lehiakortasun-alderdi batzuek gure aldetik ezer azpimarragarririk ez sortzea eragin zuten. Bajek ere ez zuten laguntzen eszenatoki horretan. Horrela, lehen gola aldaratze batean iritsi zen, etxekoen atezainak geldiketa on bat egin ondoren galdutako baloia Raulek berreskuratuta (0-1). Inondik inora partidaren etorkizuna ziurtatzen ez zuen emaitza horrekin iritsi ginen atsedenaldira.

Aldageletatik itzultzean, hobeto aritu ginen, eta errioxarren arrisku eremura askoz gehiago iritsi ginen. Dena den, lehen minutuaren barruan Chukyk 0-2koa estrategiaz aurkariaren area barrutik jarri zuen arren, etxeko atezainaren lan onak markagailuan are distantzia handiagoa ezartzea saihestu zuen.

Erritmo horri eutsita, ez genuen lortu balantza gure alde erortzea azken 5 minutuak iritsi arte: amaierarako 3:51ra Cecik, atezainaren aurrean ia bakarrik zegoela, 0-3koa igo zuen beste aldetik pase luze bat jasota, 2:21en faltan Raulek ate hutsera jaurti zuen bertakoak atezain jokalaria erabiltzen ari zirela (0-4), eta 1:18ren faltan Ivanek kontraeraso batean egin zuen gola (0-5). 0-5ekoarekin, Ribafrechak lanean jarraitu zuen, eta azken txistua jotzeko 3 segundo eskas falta zirenean, beren lehen eta azken gola sartzea lortu zuen, gure area barruan galdutako baloi bat barkatu gabe.

Neurketaren amaieran Diestrok honakoa adierazi zuen: “Taldea ondo aritu da, baina askoz ere lehenago itxi behar genuen partida. Pozik nago, baina arraunean jarraitu behar dugu”.

Tafa eta Zierbenaren arteko berdinketa kontuan hartuta, funtsezko hiru puntu hauek hainbeste desiratzen dugun laugarren postu horretan kokatzea eragin dute. Azpimarratzeko, noski, Euskal Ligako Txubiren debuta. Urduri egon arren, kontatu zigun berehala sartu zela norgehiagokan, eta asko gozatu zuen esperientziarekin. Txubiren taldekide den Urko Zubeldiak ere izan zituen bere minutuak. Nola pozten gaituzten gauza hauek!