Larunbatean Juventud del Círculo Católico-ren aurka jokatu genuen Belabietako gure itzuleran, joan den astean Nafarroan izandako porrot gogorraren ondoren. Puntu bakoitzak urrea balio duela jakinda, ezinbestekoa zen ideiak oso argi genituela pistara salto egitea.

Boli, Txiki, Oscar, Eric eta Marcos hasierako bostekoarekin hasi genuen partida. Intentsitate handiz atera ginen lehen minutuetan eta pare bat kontraeraso egiten genituen, baina ezin izan genituen bukatu. Defentsan, presio altua egin eta errekuperazio garrantzitsuak lortzen genituen.

Horrela, atezain bisitariak arrakastaz urruntzen zuen Chukyren jaurtiketa bikain batekin iritsi zen 5.minutua. Ondoren, beste interbentzio garrantzitsu baten ondoren, ez zen Iliasen jaurtiketara iritsi, eta azken honek baloia area barrutik sartzea lortu zuen 5:40. minutuan (1-0). Aurretik jartzen ginen eta horrek indarra ematen zigun norgehiagoka hasteko erabili genuen intentsitate horri eusteko.

Atsedenaldirako 12 minuturen faltan, hirugarren falta igo genuen. Bien bitartean, Burgoskoek bat ere egin gabe eutsi zuten. Markagailuan distantziak handitzeko aukera polita ere izan zuen Oscarrek, Ericen eskutik hegaletik baloia jasoz. Hura lortzeko zorian egon zen Christian ere, atezainaren aurrean bira eman eta area barrutik jaurtiz. Gola ez zen iritsi, baina gutxi falta zitzaion. Beraz, gehiagorako gogoz eta ia hurrengo ekintzan, Madrilgoak baloia barrura sartzea lortu zuen, Chukyren zerbitzura (2-0) eta ezker hegaletik egindako jaurtiketa oso ondo kalkulatuz. 8:40 falta ziren atsedenaldirako.

Ondoren, kanpoko tiroekin eta defentsako lapurreta arriskutsuekin saiatzen jarraitu ginen. Ekainek eta Bolik aukera polita sortu zuten. Lehenengoak lapurtu eta bigarrenari uzten zion esferikoa, baina ezin izan genuen gauzatu. Aurrerago, Burgoskoek barkatu egiten zuten beren lehen gola ekar zezakeen ekintza batean, pilota gure defentsaren artean iragaziz. Eric izan zen baloia kanpora ateratzeaz arduratu zena. Era berean, atsedenaldirako 45 segundo eskas falta zirenean, ezker hegaletik jaurtitzen zuen Chukyk. Beste behin, punteria apur bat besterik ez zen falta izan eta, gehiagorako denbora gabe, atsedenaldira iritsi ginen.

Aldageletatik itzuli ondoren, Txiki, Boli, Oscar, Eric eta Jorgerekin hasi genuen bigarren zatia. Hasi eta kontraeraso arriskutsu batekin abisatu zuen Burgosek, baita langan bukatzen zen jaurtiketa on batekin ere. Bagenekien, beraz, emaitzari eusteko, ezinezkoa zela erlaxatzea.

Hurrengo ekintza aipagarria Chukyren kontraerasoa izan zen. Hala ere, area ertzean gelditzen zuten, lurrera botaz. Ondorioz, aurkariak txartel gorria ikusten zuen. Horren aurrean, Iliasek faltatik jaurti eta taldeko hirugarrena sartzen zuen zazpigarren minutuan (3-0).

Amaierarako 7:37 minutu luze falta zirenean, aurkariak bosgarren falta egin eta 5eko jokoa aukeratu zuen. Bere jokoari ondo eutsi eta hurbiltzen jarraitu genuen, eta, amaierarako 2:35era, Jotak ere 5eko jokoaren alde egin zuen. Horretan murgilduta, oso gutxi falta izan zitzaien Chuky eta Christianen bi jaurtiketei. Lehenengoak ezker hegaletik egiten zuen, eta bigarrenak, gure areatik beste puntara, ate hutsera. Azkenean, minutu bat baino gutxiagoren faltan, Bolik ateko sake ahul batean lapurtu eta partida erabakita uzten zuen (4-0).

3 puntu eta esanahi handia duen garaipena. Irabaztea ezinbestekoa zen sailkapenean gora egiteko eta, hori ez ezik, talde bezala gehiago batzeko eta elkarrekin ibilbidea egiten jarraitzeko. Belabietara hurbildu ziren zaleei ere eskerrak eman nahi dizkiegu. Zuen animoak lortutakoaren zati garrantzitsu bat dira. GOAZEN LAUBURU!!!!