Gure taldeak ez du punturik lortu Iruñean eta bi postu jaitsi ditu sailkapen-taulan

Atzo Iruñera joan ginen Ligako zortzigarren jardunaldiko partida jokatzera. Aurkaria, SCDR Anaitasuna, mailara igo berria, dinamika oso on batetik zetorren, eta funtsezkoa zen defentsako alderdia ondo lantzea nagusitu ahal izateko.

Horrela, Jorge, Oscar, Adil, Boli eta Ikerrekin hasi genuen lehen zatia. Hasieran, gutxi gorabehera 5. minutuan, aurretik jarri ginen Christianek amaitutako estrategia on baten bitartez (0-1). Gola garrantzitsua izan zen, baina gutxirako balio digu gola sartzeak gero jokoaren arlo guztietan % 100ean ez bagaude. Eta, ez bagaude % 100ean, aurkariak nabaritu egiten du eta, jakina, ez du barkatzen.

Horrela, etxekoek ez zuten zalantzarik izan eta ekuatorerako 13:28 falta zirela, hegaletik sartu zuten beren lehen jaurtiketa garbi batekin (1-1). Baloia iragazi egiten zen Jorgeren atera iritsi arte eta honek ez zuen garaiz erreakzionatzen.

Gero, Adilen jaurtiketa bikoitz bat izan zen izan genuen aukera bakanetakoa. Bien bitartean, aurkaria handi egiten zen etxean eta, Christianek Chukyri emandako pase ez egoki bat aprobetxatuz, beste bat igo zuten euren alde (2-1). Atsedenaldira iristeko 6 minutu eskas falta ziren.

Aurrerago, Ericek izan zuen aukera ons, zutoina ukitzen zuen jaurtiketa batekin. Hala ere, gure taldea ez zegoen eroso eta ekintza bakoitzean nabaritzen zen. Gainera, defentsan, sentsazioak ez ziren hurbiltzen Belabietako azken norgehiagokaren ondoren ezarritako helburura. Eta horixe zen gertatu behar ez zuena. Gertatzen bazen, bagenekien ondorioak larriak izan zitezkeela.

Ibarrakoen joko mailaren aurrean, nafarrek berea egin zuten eta atsedenaldirako 1:14ra handitu zuten aldea (3-1). Lehen erdia bi goleko aldearekin ixteak min handia egingo zuen. Hala ikusi genuen aldageletatik itzuli ginenean.

Bigarrena Jorge, Oscar, Adil, Christian eta Chukyrekin hasi genuen. Minutuak aurrera zihoazen eta elektronikoan ez zen aldaketarik izan, 11. minutuan nahi gabeko esku batek etxekoen aldeko penaltia ekarri zuen arte eta, ondoren, bere laugarren gola (4-1). Horren aurrean, Jotak denarekin atera behar izan zuen, atezain jokalariaren alde apustu eginez. Gertatzen ari zen guztiari buelta emateko irtenbide bakarra zela zirudien bosteko jokoa. Hala ere, ez genuen aukerarik sortu eta Anaitasunak ate hutsa aprobetxatu zuen igandeko behin-betiko emaitza jartzeko (5-1).

Beste aste bat punturik lortu gabe. Sentsazioak ez dira onak eta autokritika sakona egiteko beharra nabaria da. Gure taldeak galdu zuen bezala galtzea ezin da gure aukeren barruan sartu. Dena eman behar da, eta atzo ez genuen egin. Hala esan zuen Jotak ere, argi eta garbi blokeo une batean daudela azalduz. “Arerioaren gol mota kontuan hartuta, sentsazioa da ez garela arriskuaz jabetzen. Ez gara ondo antolatzen egin diezaguketen kaltea minimizatzeko”, komentatzen zuen gure entrenatzaileak.

Berriz ere berresten dugu ondo dakiguna. Blokeatuta bagaude, desblokeatu egiten gara, horretarako egiten dugu lan aste osoan.