Larunbatean Segoviako San Cristobal taldea hartu genuen Belabietan, etxean jokatuko dugun denboraldiko azken-aurreko partidan. Pasa den asteburuan Anaitasunaren aurka galdu ondoren, bagenekien funtsezkoa zela hiru puntu batzea helburuari eusteko, are gehiago kontuan hartuta bi jardunaldi jarraian punturik lortu gabe gindoazela.

Horrela, benetan lehiatzeko ideiarekin hasi genuen topaketa, eta hasi eta minutu batera Chukyk markagailua estreinatu zuen aldaratze batean, Gorkak Zalduaren zerbitzura atera jaurti ondoren (1-0). Hala eta guztiz ere, talde bisitariak segundo gutxiren buruan erantzun zuen, taldeko jokaldi on batekin, non beren atezainak ere eskuhartzea izan zuen (1-1). Ondoren, 4. minutuan, Segoviakoak indartu egin ziren korner jaurtiketa batean markagailuan aurreratu zirenean, euren jokalarietako bat gure arean arazorik gabe sartzen zela aprobetxatuta (1-2). 1-2koarekin, elkarrekin egin behar izan genuen arraun Zalduaren lapurreta bati esker Txikiren eskutik etorri zen berdinketa lortzeko (2-2).

Aurrerago, atsedenaldirako 9 minutu luzeren faltan, 4 faltekin jarri ginen, eta aurkariak berriro hartu zuen aurrea, defentsan egindako beste akats bat alferrik galdu gabe: distantziatik jaurti, eta bi taldekide gure area barruan zeuden jada, jokaldia gauzatu ahal izateko (2-3). Hala ere, atsedenaldira berdinketarekin joatea lortu genuen, 1:40ren faltan Chuky eta Rivadullaren arteko paretak azken honek 3-3koa jartzea eragin baitzuen.

Aldageletatik itzuli ondoren, Dani, Chuky, Rivadulla, Zaldua eta Gorkarekin eman genion hasiera bigarren zatiari. Orduan, ia konturatu gabe, emaitzak berdinketa islatzen zuen berriro 23. minutuan, baina beste bi gol gehiagorekin: alde batetik, Rivadullarena, urruneko jaurtiketa batekin (4-3), eta, bestetik, San Cristobalena, beste behin beren atezainaren laguntzarekin area ertzetik egindako jaurtiketa batekin (4-4).

Jokoa berdinduta zegoela, norgehiagoka erabakita utzi zuen gola amaierarako 1:19ra iritsi zen. Chuky izan zen baloia barrura sartzearen arduraduna, eta 5eko jokoarekin lortu zuen hura (5-4). Ondoren, eutsi, sufritu, eta 3 puntuak Belabietatik ez mugitzea lortu genuen.

Orain, aurretik ditugun 4 finaletan jarri behar dugu arreta. Gure jarrera erabakigarria izango da Play Off-eko laugarren postu hori nork eskuratuko duen erabakitzeko orduan.