Ibartarrak 1-2 irabazi zuten Debabarrena Concepto Egile taldearen aurka, bukaera arte nahikoa sufritu behar izan zuten partidu bizi batean.

Talka, bi taldeen eraso zehatzik gabe hasi zen, bai batak eta baita besteak ere, jokaldi luzeak sortzen zituzten baina defentsak gailentzen ziren, eta gol-aukerak, defentsan berreskuratutakoarekin sortutako trantsizio arriskutsuekin iristen ziren.

Bosgarren minutuan etxekoek gola sartu zuten, Trevik eskubiko bandan baloia jaso eta gurutzatutako jaurtiketa bikain baten bidez 1-0 egitea lortu zuen.

Ordura arteko bi taldeen jokua ez zen batere ona izan, baina derbia izateak sortzen duen lehiak eta jokuan zeuden hiru puntuen garrantziak partidua tentsioz eta emozioz bete zuen, hala, kirol honetan kategoriarik handieneko bi gipuzkoar taldeen arteko norgehiagoka erakargarri bilakatu zelarik.

Minutuak aurrera ziharduten eta gol-aukerak urriak ziren. Atsedenaldirako segundu gutxi falta zirenean eta lehen zatia 1-0eko emaitzarekin amaituko zela zirudienean, Arrosek eskubiko bandan baloi bat hartu eta atezainaren gainetik pasatuz gol bikaina sartu zuen. Banako berdinketa zen eta emaitza horrekin atsedenaldia iritsi zen.

Bigarren zatian partidua aurreko zatiaren paretsu joan zen, erasoan zehaztasun handirik ez eta gol-aukera eskasak, baloiak galtzearen ondorioz etorritako kontraeraso azkarrek sortutakoak soilik.

Laubururen garaipen-gola partiduaren 36. minutuan etorri zen. Piparreroak bandatik baloi bat atera, Txipik Garmeni pase luze bat, eta honek, erortzen utzi gabe, boleaz, Debabarrenaren atean sartu zuen; jokalari gutxik lor dezaketen gol ederra sartu zuen Garmenek.

Azken minutuak oso biziak izan ziren; hiru minutu falta zirela, Aitzol, bi txartel hori jaso ostean, kalera bidalia izan zen. Etxekoek, kopuruaren abantaila izaki, bi minutu izan zituzten erasotzeko baina Lauburuen defentsa onak eta Endikaren partehartzeak Debabarrenaren erasoak ekidin zituzten.

1:30 minutu falta zirelarik, eta jada kopuruz berdinduta, etxekoak atezain-jokalaria atera zuten baina Lauburuk azken segundura arte sufrituz, 1-2ko emaitzarekin hiru puntuak etxera ekartzea lortu zuen.

PARTIDUKO XEHETASUNAK

DEBABARRENA CONCEPTO EGILE: Hodei, Abdel, Treviño (1), iker, Asier. Imanol, Navarro, Javier, Marcos eta Mikel-ek ere jokatu zuten.

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Arros (1), Agus, Andoni, Garmen (1). Cristian, Ioritz, Txipi, Xabi eta Aitzol-ek ere jokatu zuten.

TXARTEL HORIAK: Iker (Debabarrena) – Aitzol txartel bikoitza), Xabi (Lauburu).

1-0  MIN 05:43 TREVIÑO

1-1 MIN 19:05 ARROS

1-2 MIN 35:30 GARMEN

Ibarra F.S. - Concepto Egile - 190915-2

Los de Mikel vencieron 1-2 a Debabarrena Concepto Egile en un intenso partido en el que supo sufrir hasta el final.

El choque comenzaba con los dos equipos algo imprecisos en ataque, tanto unos como otros elaboraban largas jugadas, pero las defensas se imponían claramente y las ocasiones llegaban en recuperaciones en defensa que generaban transiciones muy peligrosas.

En el minuto 5 llegaba el primero para los locales, Trevi recibía un balón en banda derecha y lanzaba un gran disparo cruzado que servía para poner el 1-0 en el luminoso.

El juego no estaba siendo bueno por ninguna de las dos escuadras, pero la rivalidad que genera el derbi, y a la vez, la importancia de los tres puntos en juego, hacían que el partido estuviera lleno de tensiones y emociones, convirtiéndose así, en un atractivo choque entre los dos equipos gipuzkoanos de mayor categoría de este deporte.

Los minutos pasaban y las ocasiones eran escasas. A falta de pocos segundos para el descanso, y cuando parecía que se iba a llegar con el resultado de 1-0, Arros enganchaba un balón en banda derecha, y marcaba un golazo de un derechazo que se colaba por encima del meta local. Era el 1-1, resultado con el que se fueron a los vestuarios.

En la segunda mitad el partido seguía igual, demasiadas imprecisiones en ataque, y contadas ocasiones, que llegaban en rápidos contraataques que generaban las pérdidas de balón.

Fue en el minuto 36 de partido cuando llegaba el gol de la victoria para Lauburu. Los piparreros sacaban un balón de banda desde su cancha, Txipi lo hacía en largo para Garmen, y éste, sin dejarla caer, enganchaba una volea que ponía en la mismísima escuadra de la portería de Debabarrena, un golazo al alcance de muy pocos jugadores.

Los últimos minutos fueron no aptos para cardiacos, Aitzol era expulsado por doble amarilla a falta de 3 minutos para el final y los locales tuvieron 2 minutos para atacar en superioridad numérica, pero la gran defensa y las intervenciones de Endika, hicieron que Debabarrena no aprovechara la situación.

A falta de 1:30, y ya en igualdad numérica, los locales siguieron volcados acechando la meta piparrera con portero jugador, pero Lauburu supo sufrir hasta el último segundo y se trajo los 3 puntos para Ibarra con el resultado de 1-2.

DEBABARRENA CONCEPTO EGILE: Hodei, Abdel, Treviño (1), iker, Asier. También jugaron: Imanol, Navarro, Javier, Marcos, Mikel.

LAUBURU K.E. IBARRA: Endika, Arros (1), Agus, Andoni, Garmen (1). También jugaron: Cristian, Ioritz, Txipi, Xabi, Aitzol.

TARJETAS AMARILLAS: Iker (Debabarrena) – Aitzol (doble amarilla), Xabi (Lauburu).