Gaur Ibararte talde nafarraren bisita jaso dugu, arrisku postuetatik irten eta mailari eusteko borrokan dagoen taldea. Guri dagokigunez, Otxartaberen aurkako porrotak min handia eman badu ere, bagenekien etxeko lanak ondo egin behar genituela helburutik ez aldentzeko. Gainera, partida hasi baino minutu batzuk lehenago, San Juanek Pinsequeren aurka lortutako garaipenaren berri eman ziguten. Horrela, 3ren batuketa ezinbestekoa zen.

Horrela, Marcos, Oscar, Dylan, Chuky eta Txikirekin hasi dugu partida. Hasierako minutuetan, talde batek eta besteak ez zuten aukera argirik sortu. Oro har, jokoa desordenatuta zegoen eta komunikazioa falta zen. Beraz, ikusi dugu, saiatu arren, pilota kanpora ateratzen zela etengabe, defentsak ekintzak ondo mozten zituelako.

Aurrerago, jabetza mantendu dugu minutu batzuetan, baina handik gutxira, atsedenaldirako 6 minuturen faltan, Ibarartek pilota lapurtu du presio irteera batean eta ez du barkatu (0-1). Horren aurrean, Jotak atezain jokalariarekin zelairatzea erabaki du, gutxienez berdinketa lortzen saiatzeko. Hala ere, Dylanek txartel gorria jaso du pasea moztuta. Horren ondorioz, gutxiagotasunean lehiatu behar izan dugu lehen erdiko unerik zailenetako batean.

Itzuleraren ostean, nahiz eta txartel gorriagatik gutxiagotasuna mantendu, Boli, Txiki, Oscar eta Danirekin hasi gara eta ondo eutsi diogu. Ondoren, aurkariarentzako txartel gorri zuzena iritsi da, eta amaierarako 11:32ra, egoeraz aprobetxatzen saiatu gara. Hori lortu dugu gure entrenatzaileak beste behin atezain jokalariaren elastikoa aukeratu duenean eta Urik asmatu duenean leku ezin hobean, une ezin hobean (1-1).

Emaitza parekatzearekin batera, intentsitatea eta emozioa ere areagotu egin dira, eta urduritasunak konfiantza falta eragin du ekintza askotan. Hala ere, saiatu egin gara eta, kanpokoen defentsa onagatik asko sufritu ondoren, Oscarrek atezaina ezustean harrapatu du 2 minutu baino gutxiago falta zirenean eta 5 minututik gora jokatuta. Horren aurrean, nafarrek ere dena ematen jarraitu dute, minutu batzuk lehenago ere jokatu duten atezain jokalariarekin, baina markagailuak ez du gehiago mugitu nahi izan.

Emaitza estuegia da, baina funtsezko hiru puntu batzen ditugu hainbeste desiratzen dugun horren alde borrokatzen jarraitzeko. Azkenik, gaur arratsaldean min hartuta dagoen Ibararteko jokalariari lehenbailehen osatzea opa diogu. Indarra!!