Larunbatean gure 2B taldeak garaipen garrantzitsua lortu zuen dinamika positiboan jarraitzeko. Zierbenarekin etxean berdindu eta bisitari gisa Quelen irabazi ondoren, Guadalajarako hau Belabietatik kanpoko bigarren norgehiagoka izango zen. Hain bidaia luzea egitea zaila eta neketsua izan arren, 3 puntuak gehitzea oso garrantzitsua zen.

Eric, Christian, Boli, Oscar eta Jorge bostekoarekin hasi zen partida. Lehen zatia oso berdindua izan zen markagailuari dagokionez. Christian izan zen lehen gola sartzeaz arduratu zena (0-1) eta etxekoek berdinketarekin erantzun zuten (1-1). Halaber, bertakoek asko menderatu zuten erasoko egoera beren pibotarekin, baina gure taldeak hura kontrolatzen jakin zuen, Guadalajarakoek elektronikoan 2-1ekoa jarri zuten jokaldian izan ezik. Hala eta guztiz ere, Chukyk banakako jokaldi batean sartutako golari esker, 2-2ko berdinketarekin joan ginen atsedenaldira, eta hori funtsezkoa izan zen aldageletatik itzuli ondoren pistara intentsitate handiz salto egiteko.

Bigarren zatia Jorge, Boli, Iker, Eric eta Oscarrekin hasi zen. Ibartarrak konfiantzarekin sentitzen ziren eta Chukyren 2-3koak oso indartsu egin zituen 4.minutuan. Sufritzen jakin zuten eta dinamika ona mantendu zuten aurkariaren presioaren aurrean. Partida ixteko aukera garbiak ere izan zituzten, baina azken pasean ez zuten asmatu.

Etxekoei, berriz, partida zaildu zitzaien faltak pilatuta. Ondoren, 5 minuturen faltan, atezain jokalariaren aldeko apustua egin zuten, baina ibarrakoek defentsa ikusgarria egin zuten, Jotaren arabera, aste osoan lan ona egin baitzuten. Azkenean, Boliren erremate batek, amaierarako 4 minuturen faltan eta hegaleko jaurtiketa baten ondoren, partida erabakita utzi zuen eta 3 puntuak Gipuzkoara joan ziren.

Gure entrenatzaileak partidaren amaieran esan zuen talde osoak partida ona egin zuela eta, egoera indartsuago batean murgildurik, ideia argiak izan zituela erasoan. Iliasen debuta ere nabarmendu nahi izan zuen, Melillatik etorri berritan, 21-22 denboraldiko fitxaketa berria. “Bi egun baino ez ditu entrenatu eta maila eman du; beraz, oso pozik gaude”, zioen Jotak.

Bi eguneko atsedenaldiaren ondoren, gaur, asteartea, lanera itzuliko dira Tausteko partida prestatzeko. Oso gutxi falta da lehen itzulia amaitzeko eta azken jardunaldietan hartu dugun erritmo onari eustea da asmoa. Gogoa dago eta motibazioa dago, eta horrekin ezer gutxi gehiago behar da. GOAZEN LAUBURU!!!!